ANA YEMEKLER,

GÜVEÇ'TE TAVUK PİRZOLA TARİFİ

Temmuz 05, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

 
                                           GÜVEÇ'TE TAVUK PİRZOLA

      Merhabalar,
  Dünya genelinde en yaygın şekilde tüketilen kümes hayvanı 'TAVUK'tur.Protein bakımından
  iyi bir besin kaynağı olan TAVUK,özel vitaminler ve mineraller açısından da zengin bir hayvan-
  sal gıdadır.
       Bünyesinde barındırdığı Avit.-B6 vit-B12 vit.-Avit.-D vit.- K vitamini ve Tiamin ,Folat
  içermektedir.
       Kalp hastalıkları,tansiyon ve kolestrol yüksekliği olanlar için bir diyet yemeği olarak düşünülür.
  Kilo vermek açısından da tercih edilen yemekler arasındadır.
       Ayrıca bir çok yemek çeşidi ile de hanımlara bir çok seçenek sunar.Kimi zaman kızartmasını,
  kimi zaman ızgarasını ve hatta böreklere ,poğaçalara bile tavuk etini kullanabiliriz.Sebze yemek-
  lerinin içinde de çok yakışır.
       Bizim bugün ki tarifimiz de tavuk pirzola güveç içinde pişecek..Tepsi şeklinde bir güveç'imiz
  bu yemek için ideal eğer tepsi şeklinde yoksa yuvarlak bir güveçte de pişirebilirsiniz.
       Hepinize şimdiden kolaylıklar diliyorum.


  • MALZEMELER:
  • 6 ad büyük tavuk pirzola
  • 5 ad orta boy patates
  • 2 ad büyük kuru soğan
  • 2 ad büyük domates
  • 5-6 ad sivri biber
  • 4 büyük diş sarımsak
  • Tuz4Karabiber+Kırmızıbiber+Kekik
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı su
  • HAZIRLANMASI;
  • Patatesler ve kuru soğanları halkalar halinde doğrayın.
  • Domatesleri yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Biberleri ortadan ikiye kesin.
  • Sarımsakları da halka kesin.
  • Tüm bunlar hazırlandığına göre gelelim güveç'e yerleştirmeye,
  • Tavuk pirzolaları tuz ve baharatlarla güzelce karıştırın.
  • Güvece önce patatesleri dizin ve üzerine az zeytinyağ gezdirin.
  • Kuru soğanları ekleyin.
  • Hazırladığınız pirzolaları yerleştirin.
  • Domatesleri,biberleri ve sarımsakları da güzelce üzerlerine yerleştirin.
  • Kalan zeytinyağını ve suyunu ekleyin.
  • Üzerini bir yağlı kağıt ile kapatın.
  • 185 derece de ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirin.
  • Kemiğinden lime lime ayrılan,lokum gibi pişen sebzeleri ile ,yanında sadece bir yeşil salata ile sofralarınıza alacağınız enfes bir lezzet..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...




                                         FIRIN ÖNCESİ





                    DUMANI ÜSTÜNDE PİŞMİŞ HALİ


   Ziyaretiniz için teşekkürler...Sitemize ve NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalımıza ABONE OL'un
                                   yeni tariflerden haberiniz olsun.ÜCRETSİZDİR.




0 comments: