Fındık ezmeli yuvarlak kurabiye,

FINDIK EZMELİ YUVARLAK KURABİYE TARİFİ..

Temmuz 05, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                  FINDIK EZMELİ YUVARLAK KURABİYE

    Merhabalar,
Mutfakların olmazsa olmazları,çeşit çeşit tarifi ve lezzetleri ile,kimi zaman aceleyle,kimi zaman evde
olan malzemelerle kimi zaman da özene bezene hazırladığımız ve kendilerine has kutularına yerleştirdiğimiz,bazen habersiz misafirlerin bazen yanına hazırladığımız tuzlu bir çeşit ile ve çoğunlukla da ev de çocukların ara öğünü gibi bir bardak süt ile hemen tabaklara alıverdiğimiz,
muhteşem tatlar,vazgeçilmez minnoşlar..
    Bu tarifi yazmadan önce baktık da ne çok kurabiye çeşiti hali hazır da defter de yerini alıyor.Hadi o zaman dedim ,biraz da blog da bulunsun ,sizlerde değişik bir tarif denemesi olsun diyorsanız belki
bu tarif hoşunuza gidebilir.
    Fındık ezmesi özellikle iyi kaliteli bir seçimse,kurabiyenizi yerken damaklarınız da fındığın o kendine has tadını ve kokusunu alacaksınız.Fındık kreması değil,FINDIK EZMESİ almanızı öneririm.Lafı daha fazla uzatmadan tarifimize geçelim o zaman..Haydi buyrun...


  • MALZEMELER:
  • 16 ad kurabiye içindir.
  • Fındık ezmesi kavanozunuzdan misketten biraz daha büyükçe parçalar alarak yuvarlayın. Ve bir tabak içine strech sererek bunları yerleştirerek buzdolabında bekletin.
  • HAMUR İÇİN:
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağ yada teremyağ
  • 1 ad yumurta
  • 1 su bardağı (klasik bardak) toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • HAZIRLANIŞI;
  • Tereyağ ve şekeri güzelce karıştırın,şeker biraz erisin.
  • Sonra sırasıyla yumurta ekleyin. Ve kuru malzemeleri eleyerek ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu 16 eşit beze olarak yuvarlayın.
  • Bu arada buzdolabında bekleyen fındık ezmelerini çıkarma zamanı geldi.
  • Her bir bezeyi çanak şeklinde yuvarlayın ve ortasına fındık ezmesini yerleştirdikten sonra tekrar yuvarlayın.
  • 6-7 cm eninde kurabiyeler olacaktır.
  • Üzerlerine çatalla çizikler atın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 12-15 dakika arası pişirin.
  • Dışı sert içi yumuşak kurabiyeler istiyorsanız fırından çıkınca öylece soğutun.
  • Eğer yumuşak kurabiyeler istiyorsanız fırından çıkarınca üzerini bir mutfak havlusu ile örterek soğutun.
  • Tercihi sizlere bırakıyorum.
  • Hepinize afiyet Olsun
  • Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
  • Sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalımıza ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.ÜCRETSİZDİR.
  • Sevgiyle...


0 comments: