TATLILAR-ŞERBETLİ TATLILAR

YILDIZ TATLISI NASIL YAPILIR?TARİFİ NEDİR ?

Temmuz 05, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar





YILDIZ TATLISI

            Merhabalar,
     Şerbetli tatlıları sevenlere..yumuşak dokusu ,şerbetini tamamen çeken,üstünde kızaran fındığı ile
     damaklar da güzel bie lezzet bırakan bir tarif..
          Şerbetlii hamur tatlıları üç aşağı beş yukarı az farklarla bir birlerine benzerler.bazen üzerine 
     konulan bir fındık yada hamurun üzerine buladığımız irmik,şerbetin ağır olması,bekleme süresi
     pişme süresi derken ufak tefek farklar gözetirler.
           Bir çoğumuz biliriz ki aynı tarifi beş kişi aynı anda ,aynı ortamda,aynı marka malzemeler ve
     fırınlarda pişirseler de beşinin ki de farklı lezzette ortaya çıkar
           Verdiğim ölçülerle rahatlıkla pişirebileceğinizi tahmin ediyorum,çünkü hepsi denenmiş tarif-
     lerdir.Bu tarifimiz de yıldız şeklinde kurabiye kalıbı kullanacağız,o da sanırım bir çoğumuzun 
     evinde vardır..Haydi başlayalım o zaman...


  • MALZEMELER:
  • 27 ad tatlı içindir.
  • 3 dolu (tepeleme)oda sıcaklığında tereyağ (takribi 70gr kadar)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 kahve fincanı (5 dolu tatlı kaşığı) pudra şekeri
  • 1 ad yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay bardağı (45gr) irmik
  • 2 su bardağı (200gr) un
  • ŞERBET İÇİN:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su 
  • 1 dilim limon
  • ÜZERİNE:
  • Fındık
  • BULAMAK İÇİN:
  • İrmik
  • HAZIRLANMASI:
  • Kasenize yumuşak tereyağ ve şekeri alarak karıştırın.
  • Zeytinyağ,süt ve yumurtayı sırayla ekleyerek karıştırın.
  • İrmik ve unu ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu 1/2 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayın ve yuvarlak haldeyken yıldız kalıp ile şeklini verin.Tombik yıldızlar olsun.
  • Bir tabağa irmiği serin ve yıldızları irmiğe buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Tam ortalarına birer fındık yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20 dakika pişirin.
  • Şerbet için;Şeker ve suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.Kaynamaya başlayınca limon dilimini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
  • Şerbetinizi bir başka kaseye aktararak soğutun.
  • Fırından çıkan tatlınızı ilk sıcağı çıktıktan sonra (5 dakika sonra) soğuk şerbetini tepsinin kenarından aktarın.
  • Çok kısa sürede şerbetini çekecektir.
  • 2-3 saat dinlenen tatlınızı soğuk ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...
  • Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
  • Sitemize ve NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalımıza ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.ÜCRETSİZDİR.
  • Neşem Çelik

          

0 comments: