hamur işi

ZEYTİNLİ AÇMA NASIL YAPILIR ? PÜF NOKTASI NEDİR ?

Temmuz 19, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



ZEYTİNLİ AÇMA

           Merhabalar sevgili dostlar,
     Çay saatleri yada sabah kahvaltıları için simit'ten ve poğaçalardan sonra sanırım ''AÇMA''lar
      sırayı alır.Aslında bir çok yerde istediğimiz açma'yı bulamıyoruz.
      Açma ,mis gibi tereyağ ve tel tel olan hamuruyla,birde güzel fırınlanmışsa lezzeti muhteşem olur.
      Size yazacağım bu tarifi uyguladığınız takdir de (ama detaylara dikkat edin)nefis bir açma yemeniz
      mümkün olacaktır.
           Bu tarifimizin videosu da mevcuttur,izleyerek de hazırlıyabilirsiniz.
           Haydi o zaman başlayalım.

  • MALZEMELER:
  • 18 ad açma içindir.
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 ad yumurta beyazı (sarılarını üzeri için ayırın)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
  • 5 su bardağı un
  • İÇİNE:
  • 1 çorba kasesi ayıklanmış siyah zeytin
  • 1 çorba kasesi ayıklanmış yeşil zeytin
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • HAZIRLANIŞI:
  • 1 su bardağı ılık sütü kaseye alın ve kuru maya,toz şeker 2 yemek kaşığı un ekleyerek karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  • Mayanız aktif hale gelecektir.
  • Ilık suyu,yumurta beyazlarını,sıvıyağı ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Hamurunuzu mikser ile karıştırmanızı tavsiye ederim ,çünkü hamurunuz önce ele yapışan bir hamur olacaktır.
  • Şimdi unu ekleyelim ve pürüzsüz bir hamur olana kadar çırpalım yada yoğuralım.
  • Hamura 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında ki tereyağı ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Tereyağ ilavesiyle hamurunuz toparlanacak ve ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.
  • El ile yoğuracaksanız bu işlem biraz uzun zaman alacaktır.
  • Yumuş yumuş bir hamur olduğu zaman üzerini örterek mayalanmaya bırakın.
  • Sıcak ortamda kısa sürede mayalanacaktır.
  • Hamurunuzu tezgaha az un serperek alın ve havasını almak için bir kez daha yoğurun.
  • Harika bir hamur oldu dimi ?
  • Şimdi hamudan ceviz büyüklüğünde 16 adet parçalar alarak yuvarlayın.
  • Her bir bezeyi elinizle dikdörtgen olacak şekilde açın ve birine siyah zeytin diğerine yeşil zeytin yerleştirerek rulo yapın.
  • İki ruloyu kıvırarak birleştirin ve halka şekline getirin.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek açmaları aralıklı olarak yerleştirin.
  • Tepsi mayası için üzerlerini örtün ve 20 dakika bekletin.
  • Ayırdığınız yumurta sarılarını çırparak üzerlerine sürün.
  • Ve çörek otu serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Pişerken çıkan mis gibi kokusuyla hemen bir çay hazırlayarak ateşe koyabilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Neşem Çelik YouTube Kanalımıza ve şu an bulunduğunuz sitemiz ABONE olarak yeni tariflerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.
  • Sevgiyle...💖💖💖








                 Ziyaretiniz için teşekkür ederim.



0 yorum: