TATLILAR

CEVİZLİ TEL KADAYIF TARİFİ NEDİR ? NASIL YAPILIR ?

Temmuz 19, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



 
CEVİZLİ TEL KADAYIF


Merhabalar,
Türk Mutfağın da şerbetli tatlılar arasın da belki de en revaçta olan,çok sevilen ve yapımı
itibariyle de pratik olan ''Tel Kadayıf''dır.
Bazen ölçüye bile gerek duyulmadan evde ki kişi sayısına göre bir tepsiye döşer,fırınlarız.
Şerbeti ise yine damak zevkimize bağlı olarak bazen çok koyu ve şekeri yerinde,bazen de normal ölçülerde hazırlanır.
Blog'uma bu geleneksel ve çok sevilen tatlıyı yazmasam olmazdı,gençler ve yeni gelinler için
belki bir istek olur düşüncesindeyim.
Haydi buyrun bir de benim pişirdiğim şekilde deneyin.

  • MALZEMELER:
  • 30 cm tepsi içindir.
  • 350 gr tel kadayıf
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • ARA KAT:
  • 1 çorba kasesi iri doğranmış ceviz
  • ŞERBET İÇİN:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • SÜSLEMEK İÇİN:
  • Antep fıstığı tozu
  • HAZIRLANIŞI:
  • Öncelikle şerbetini pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Bir tencereye şekeri ve suyu alarak orta ateşte kaynatmaya başlayın.
  • Fokurdamaya başlayınca 10 dakika kaynatın.
  • limonu şerbetin içine bırakın ve 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirin ve soğutun.
  • Şimdi gelelim kadayıflara;
  • Kadayıfları bir tepsi içine alarak birbirlerinden ayrılması için elinizle didikleyin.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı toz şekeri ve eritilmiş tereyağını ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Tel kadayıflara tereyağının tamamen geçmesini sağlayın.
  • Fırın tepsinizi bolca tereyağ ile yağlayın(tereyağını eritmeden sürün)
  • Hazırladığınız kadayıfların yarısını tepsiye bastırarak yerleştirin.
  • Üzerine cevizi serpin.
  • Kalan kadayıfları üzerine yine bastırarak eşit şekilde yerleştirin.
  • Tatlınızın ince olmasını istiyorsanız üzerine bir tepsi ve ağırlık koyarak bir süre bekletebilirsiniz.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • fırından çıkarın ,5 dakika sonra soğuk şerbetini verin.
  • Üzeri çıtır olmasını istiyorsanız üzeri açık olarak 2 saat şerbetini çekip dinlenene kadar bekletin.
  • Kare dilimleyin ve üzerini antep fıstığı tozu ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..





0 comments: