HAMUR İŞİ

ISPANAKLI KREP BÖREĞİ TARİF NEDİR ? NASIL YAPILIR?

Ağustos 30, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


         Merhabalar sevgili dostlar,

  Çocuklarımızın en sevdiği Temel Reisin yemeği ''ISPANAK''bugün konuk olsun bizlere..

  Körpecik yeşil yaprakları ve vitamin deposu faydaları ile bir çok yemeğini yaptığımız ISPANAK

 ayıklayıp yıkaması biraz zaman alsa da hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimiz sebzelerden biridir.

  ISPANAK,kemik matriksinde ki kalsiyumu tutmada ve böylece kemik mineralizasyonuna yol açan

 iyi bir K vitamini kaynağıdır.

     Bunun dışında manganez,bakır,magnezyum,çinko ve fosfor gibi minerallerle de güçlü kemiklerin 

   oluşturulmasında yardımcı olur..

    Özellikle gelişme çağında çocuklarımıza yedirmemiz çok önemlidir.En az haftanın bir günü sofra-

  larınız da ıspanak'a mutlaka yer veriniz.

       Bugün ISPANAK'ı farklı bir şekilde hazırlıyalım..Hem ara sıcak olarak hem kahvaltı saatlerinde

  yada akşamüzeri çay ikramları yanında da rahatlıkla servis edilebilir.

     Krep'ler bildiğiniz gibi kısa zaman da hazırladığımız ister tatlı ister tuzlu ek ilavelerle ,bir çoğu-

 muzun severek tükettiği yemekler arasındadır.Hatta el alışkanlığı ölçü bile kullanmadan bir çırpıda

 karıştırır tavaya döküveririz.

     Benim sizlere yazacağım tarif de yine malzemeleri birlikte karıştırarak krep'ler hazırlamak ve 

 biraz daha lezzet ve görüntü vermek için kısa süre de fırınlamak..Umarım memnun kalırsınız..

    Haydi başlayalım o zaman...


  • MALZEMELER:
  • 1 bağ Ispanak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 orta boy çorba kasesi beyaz peynir (tuzu az)
  • 3 ad yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz + Karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • KREPLERİ YAĞLAMAK İÇİN:
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • ÜZERİNE:
  • 100 gr Kaşar peyniri rendesi
  • HAZIRLANIŞI:
  • Ispanak ve maydanozları güzelce yıkadıktan sonra suyunu iyice sıkarak ince doğrayın.
  • Bir kase içine yumurtaları,zeytinyağ ve sütü alarak el çırpıcısı ile karıştırın.
  • Azar azar un ve kabartma tozunu ilave ederek boza kıvamına gelmesini sağlayın.
  • Doğradığınız ıspanak,maydanoz ,beyaz peynir,karabiber ve kontrollü olarak tuz ekleyerek karıştırın.
  • İstediğiniz ölçüler de bir krep tavasın da ince olacak şekilde arkalı önlü pişirin.
  • Pişen kreplerin üzerine tereyağ sürerek dürüm haline getirin.
  • Hepsini bir tepsiye yan yana dizin.
  • Üzerlerine kaşar peyniri rendesi gezdirin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında peynir kızarana kadar takribi 8-10 dakika fırınlayın.
  • Mis gibi enfes lezzeti ile pratik bir krep börek servise hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


 

0 comments: