sütlü tatlılar,

SUPANGLE NASIL YAPILIR ? PASTANELER DE SATILAN SUPANGLE TARİFİDİR..

Eylül 27, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                     SUPANGLE

    

      Merhabalar sevgili dostlar,

  Yine eskilerden bir lezzet konuğumuz..

  Hepimizin çocukluğundan bugüne gelen ''SUPANGLE'',pastanelerde yediğiniz ölçü ve tarifi ile

  ile sizlerle...

  SUPANGLE- yani İNGİLİZ ÇORBASI anlamına gelen supanglenin sıra dışı ve ülkeden ülkeye

 taşınan öyküsü de bulunmaktadır.Bir çok tarifte olduğu gibi 16 .yüzyılda yine bir tesadüf eseri

 ortaya çıkmıştır ve biraz eklemeler ve süslemeler ile çikolatalı sütlü tatlılar kategorisine girmiştir.

 60'lar-70'ler olarak bilinen ve popüler olan tatlımız aslında ''SUPANGLEZ''olarak tanınırdı.

 Öyle yada böyle eski defterleri arada karıştırmakta fayda var sanırım..Hem nostalji hemde unutulma-

 yan tatlar olarak hatırlamakta ve yeni nesile tanıtmakta fayda var sanırım..

      İşte tarifimiz:

  • MALZEMELER:,
  • 1 lt tam yağlı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker (1 su bardağından biraz az)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 dolu yemek kaşığı un
  • 2 ad yumurta sarısı
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı buzlu su
  • ÜZERİNE:
  • Fıstık tozu
  • Meyve
  • İÇİNE:
  • Kek ( küp şeklinde kesilmiş)
  • HAZIRLANIŞI:
  • Süt,şeker,yumurta sarıları,kakao ve unu tencereye alarak pürüzsüz kıvama gelene kadara çırpın.
  • Orta ateşe alarak karıştırmaya başlayın.
  • Koyuca bir kıvama gelene kadar pişirin.
  • Çikolatayı küçük parçalar halinde keserek ekleyin ve karıştırın.
  • Ateşten indirin ve çikolatalar tamamen eriyene kadar çırpın.
  • Bu aşamada 1 su bardağı buz gibi soğuk suyu ekleyin ve çırpın.
  • Tatlınızı pişirmeye başlamadan önce buzdolabınıza yada daha çabuk soğuması için deep freeze 1 su bardağı su koyarak bekletin,hazır olsun.
  • Tatlımız hazır,şimdi çikolatalı kek parçalarını cup'ların içine yerleştirin.
  • Üzerine supangle'yi eşit olarak paylaştırın.
  • Soğuk su eklediğimiz için tatlınız çabuk soğuyacaktır onun için üzerine fıstık tozu ve vişne yada herhangi bir meyve ile süsleyerek buzdolabın da soğumaya bırakın.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • SEVGİYLE..💖


           Ziyaretiniz için teşekkür ederim..
    Bulunduğunuz yemek sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalına ABONE OL'un yeni tariflerden
    haberiniz olsun.ÜCRETSİZDİR...💖💖💖

0 comments: