TATLILAR-ŞERBETLİ TATLILAR

İNCİRPARE TATLISI TARİFİ...

Eylül 27, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                              İNCİRPARE TATLISI


       Herkese merhabalar,

 Yaz mevsiminin belki de en çok sevilen meyvelerinden ''İNCİR'',kış aylarında da kurutulmuşu ile 

 de hepimizin sık tükettiği besinlerdendir.

 Benim de çok severek kullandığım bir malzemedir çünkü tadını çok severim ,bir çok tarife de uyar..

 Şerbetli tatlılar içinde Osmanlı Mutfağından günümüze kadar sevilerek tüketilen ''ŞEKERPARE''

 kıvamında incir ilavesiyle ''İNCİRPARE ''olarak sunumda..Ceviz ve incirin uyumunu hepimiz biliriz 

 ve çok tatlıda da kullanırız.Sizlere vereceğim tarif ile bir de bunu denemenizi tavsiye edeceğim.

 Eğer şerbetli tatlı çok severim diyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

 Haydi buyrun tarifimize geçelim.

  • MALZEMELER:
  • 200 gr kuru incir
  • 1 kahve fincanı süt ile püre haline getirin.
  • 60 gr ceviz,
  • 125 gr yumuşak tereyağ
  • 2 ad yumurta ( 1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı pudra şeker
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
  • ŞERBET:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon
  • HAZIRLANIŞI:
  • Şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • 10 dakika kaynadıktan sonra limon dilimi ekleyin ve 5 dakika daha kaynatarak ateşten indirin ve soğutun.
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı
  • Ceviz
  • HAMUR HAZIRLANIŞI:
  • Öncelikle incir püresini hazırlayın.
  • Tereyağ,zeytinyağ ve pudra şekerini karıştırın.
  • Yumurtayı ekleyin.
  • İncir püresini ekleyin.
  • Kuru malzemeleri ve ceviz ilavesiyle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
  • 1/2 saat hamuru dinlendirin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlayın ( top halinde)
  • Fırın tepsinizi yağlayarak aralıklı olarak dizin.
  • Tam ortalarına bir bütün ceviz yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve 5 dakika sonra soğuk şerbetini üzerine gezdirin.
  • Şerbetini çekerek kıvam alması için 2 saat bekletin.
  • Arzuya göre üzerine toz antep fıstığı yada kaymak,dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.💖



                    Ziyaretiniz için teşekkür ederim.Sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalına
                     ABONE OL'un yeni tariflerden haberdar olun yada aklınıza takılan sormak istediğiniz 
                     sorularınızı ileterek ulaşabilirsiniz.ÜCRETSİZDİR.

                                                  💖💖💖

0 comments: