HAMUR İŞİ,

MİLFÖY PASTA NASIL HAZIRLANIR ? PORSİYON MİLFÖY PASTA TARİFİDİR..

Eylül 27, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                      MİLFÖY PASTA


      Merhabalar,

  Pastahanelerin baş köşesinde yer alan ve lezzeti yada eskiden kalan alışkanlığımızdan mı nedir,

  hep sevdiğimiz bir pastadır ''MİLFÖY PASTA''...Bazen eski günleri hatırlatır ve bizlere nostalji 

  yaşatır..kimi zaman sevinçle yüzümüz güler hatırladıkça,kimi zaman da bir kaç damla yaş akar..

  80li yıllarda milföy hamuru şimdilerde olduğu gibi marketler de hazır paketler halinde satılmadığı

  için hamuru kendi imkanlarımızla hazırlamak gerektiği için ve de milföy hamuru hazırlamak bir 

 hayli zaman aldığından genellikle hazır alıp tüketirdik.Şimdi hemen her markette bulunabilen

 milföy hamurları artık bu pastayı kendi mutfaklarımızda rahatça ve pratik bir şekilde hazırlamamıza

 yardımcı oluyor.Hatta kişi sayısına göre de hazırlıyabiliyoruz.Benim yazacağım ölçüler 20 ad pasta

 içindir,sizler yarım ölçü yada bir fazlası olarak arttırabilirsiniz.

  • MALZEMELER:
  • 15 ad Kare Milföy Hamuru
  • HAZIRLANIŞI:
  • Her bir hamuru hafif inceltin ve ortadan ikiye keserek fırın tepsisine yerleştirin.
  • Hamurların üzerlerini çatalla delerek fazla kabarmalarını engelliyelim.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında pembe renk alana kadar pişirin.
  • Her bir hamuru soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırın.
  • Şimdi hamurlarımız hazır ,içinin kremasını hazırlayalım.
  • KREMA İÇİN:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 ad yumurta sarısı
  • 150 gr tereyağ
  • 1 paket toz krem şanti (70gr)
  • 1 paket vanilya
  • ÜZERİNE:
  • Pudra şekeri
  • HAZIRLANIŞI:
  • Tencereye süt,şeker,yumurta sarıları,un ve nişsatayı alarak karıştırın.
  • Pürüzsüz hale gelince orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Krema koyu kıvam alınca ateşten indirin ve tereyağ ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  • Tereyağ eriyince toz halinde krem şantiyi ve vanilyayı ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Bu arada krema ılık hale gelecektir,tam soğuması için üzerini strech'le kapatarak buzdolabında soğutun.
  • Soğuyan kremayı sıkma torbasına alın ve 2 kat hamura krema yerleştirin,3 cü kat hamuru üzerine kapatın.
  • Her bir hamuru bu şekilde hazırlayın.
  • En son olarak üzerlerine pudra şekeri serpin.
  • Aslında sadece böyle ikram edilse de şimdiler de pastaneler de satılanlar da modaya uydu sanırım,biraz fazla süsleme yaparak meyve de ekliyorlar.
  • Tercih sizlerin...
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖

0 comments: