HAMUR İŞİ,

BAHARATLI POĞAÇALAR NASIL HAZIRLANIR VE TARİFİ NEDİR ?

Eylül 27, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

                                                     BAHARATLI POĞAÇA


           Merhabalar sevgili dostlar,

    Çay saatlerinin ve sabah kahvaltılarımızın vazgeçimez yiyeceklerinden birisidir''POĞAÇALAR''

    Fırından yeni çıkmış ,yumuşacık lezzetli oluşuyla zaman zaman kahvaltı sofralarımıza buyur ederiz.

    Akşam üzeri çaylarının yanında da sıkça tüketiriz.Aslında el alışkanlığı ve o an elimizin altında

    bulunan malzemeler ile hemen bir hamur tutuveririz.Bazen mayalı bazen de kabartma tozu ile

    çok da güzel poğaçalar çıkıverir fırınlardan...

         Klasik poğaça şeklinden sıkıldıysanız gelin sizlere farklı bir şekilde poğaçalar  hazırlamanıza 

    yardımcı olayım..Arada bende bir değişiklik olsun istiyorum...İç malzemesi olarak ben peynir ve

    maydanoz karışımı kullandım sizler istediğiniz yada elinizin altında ne varsa onu kullanabilirsiniz.

    Ve hatta bu hamurla içine nutella yada marmelatlı olarak da hazırlayabilirsiniz o da çok güzel oluyor.

     Tercih sizlerin yazmak benden...Haydi buyrun...

  • MALZEMELER:
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 1 çay bardağı (orta boy) sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 ad yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Tuz
  • Kuru Nane
  • Kırmızıbiber
  • Kekik
  • (baharat ölçüleri damak zevkinize göre ayarlanır)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı patates nişastası
  • 4,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un (kontrollü)
  • ARASINA:
  • Beyaz peynir + Maydanoz karışımı
  • ÜZERİNE:
    1 ad yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt karışımı
  • Çörek otu
  • HAZIRLANIŞI:
  • Hamur kasenize sıvı karışımları alarak karıştırın.
  • Daha sonra kuru malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzun üzerini strech'le kapatarak 1/2 saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
  • Her bir hamuru 10cm eninde olacak şekilde yuvarlak açın.
  • Bir kenarından ortaya kadar kesin.
  • Üst kısmına peynir karışımını yerleştirin.
  • Kestiğiniz yerden sağdan sola doğru rulo sararak döndürün.
  • Poğaçanız külah gibi olacaktır.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta + süt karışımı sürerek çörek otu serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 20-25 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖



             Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

    Yemek sitemize ve NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalına ABONE Ol'un yeni tariflerden
                                 haberiniz olsun.ÜCRETSİZDİR.....👍💖

0 comments: