PASTALAR

CHOCOLATE TERİNE NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ VE PÜF NOKTALARI NEDİR?

Eylül 19, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




 


                Merhabalar sevgili dostlar,
  Enfes bir tarif yazacağım sizlere..sadece çikolata ile un ilavesiz,ağızda kaymak gibi eriyen muhteşem
  bir pasta..Ufak detaylar ile bu leziz pastayı sizler de sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
       Çikolata denilince tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de İsviçre ve Belçika gelir aklımıza..
   Terine nedir diyecek olursanız,aslında kullandığımız kabın adıdır ve bir pişirme tekniğidir.
   Yani anlıyacağınız çikolatayı terine içinde pişirmek..
   TERİNE=Kullandığımız kabın adıdır,Toprak kap,dikdörtgen ve derin kap gibi anlamlar içerir.
        Un kullanmadan ,yumuşak sufle tadında,ağızda kayıp giden harika bir lezzet..
   Yapım aşamalarına dikkat ettiğiniz takdir de başarılı  bir şekilde ve olması gerektiği gibi yapacağı-
   nızı umuyorum.En önemli özelliği iç dokusu sadece yumuşak bir çikolata..kek olarak algılamayalım.
   Bunun içinde ğişirme süresi,fırın ısısı ve kalıptan çıkarırken yapmamız gereken şeyler..
   Buzdolabında kalma süresi de önemli..çünkü soğudukça daha sert kıvama geleceği için,püf nok_
   talarına dikkat edelim.
          Tarifimizin  Neşem Çelik YouTube Kanalın da ve de bu sitenin ''VİDEOLAR''bölümünde 
   videosu da bulunmaktadır.
          İşte tarifimiz...

  • MALZEMELER:
  • 4 adet yumurta (large)
  • 70 gr toz şeker
  • 113gr tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 160ml krema
  • 220gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • ÜZERİNE:
  • Kakao
  • Antep Fıstığı
  • HAZIRLANIŞI:
  • Çikolataları küçük doğrayın.
  • Bir tencereye su koyarak kaynatın ve ocağın altını kısarak suyun üzerine cam bir kase oturtun.(suya değmeyecek şekilde)
  • Cam kasenin içine çikolataları ve tereyağ parçalarını alarak eritin.
  • Tencereyi ateşten indirin ama kase üzerinde kalsın.
  • Kaseye bu sefer de şekeri azar azar ekleyerek şekeri eritin.
  • Şimdi cam kaseyi suyun üzerinden alın ve altını bezle silin.
  • Ve kremayı ekleyerek yine el çırpıcısı ile karıştırın.
  • Tuz ekleyin.
  • Sanırım ılık kıvama gelmiştir.
  • Şimdi yumurtaları birer birer ekleyin karıştırın.
  • Karışımınız hazır..
  • 22 x 7,5 büyüklüğünde dikdörtgen kalıbınızı önce yağlayın ve daha sonra yağlı kağıt ile düzgün olacak şekilde kağıdı yerleştirin.Alt taban kısmı iki kat olsun.
  • Karışımı kalıba aktarın.
  • Ve kalıbı bir tepsiye alın.
  • Tepsiye yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Fırınınızı 160 derece de ısıtın ve tepsiyi fırına verin.
  • 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve su içinden çıkararak oda sıcaklığında ılık hale getirin.
  • Şimdi buzdolabına kaldırın ve 3-4 saat dinlendirin.
  • Gelelim servis tabağına almaya...
  • Buzdolabından çıkardınız ve baktınız kalıp içinde chocolate terine sert hale gelmiş ...yapacağınız şey yine tepsiye sıcak su doldurun ve kalıbı 5 dakika sıcak su içinde bekletin.
  • Şimdi servis tabağına ters çevirebilirsiniz.
  • Üzerinden kağıdını kaldırın.
  • Tam orta hizasına kağıt şerit yerleştirin(bir parmak kalınlığı yeterli)
  • Tabağınızın temiz kalmasını istiyorsanız tabağın yanlarına da birer kağıt yerleştirin.
  • Üzerine bolca kakao serpin.
  • Orta kağıt şeridi dikkatli bir şekilde kaldırın ve yol gibi kalan kısma antep fıstığı yerleştirin.
  • Harika bir görüntü değil mi?
  • Servis mi yapacaksınız ?
  • Pastanızı keseceğiniz bıçağı önce sıcak suya koyun ve silin..şimdi dilimliyebilirsiniz.  
  • Çok seveceğinizi umuyorum.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


 
                             Neşem Çelik YouTube Kanalıma ve şu an bulunduğunuz yemek siteme
                                     ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.
                                                      ÜCRETSİZDİR.

      
 

0 comments: