ANA YEMEKLER

KAŞAR'LI KABAK KÖFTESİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR?

Eylül 13, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


 Merhabalar sevgili arkadaşlar,

Yeni bir tarifle yine birlikteyiz..Değişik tatlar arayışında olanlar için yada eviniz de kabak yemem

diyenler varsa ,bu tarif ile kabağı sevdirecek ve daha sık bu sebzeyi sofranız da ağırlıyacaksınız.

Kısa sürede hazırlıyarak ikrama hazır hale gelebilecek yemeğimiz,az malzeme ile güzel bir akşam

yemeği olabilir.Faydaları ise saymakla bitmeyen ''KABAK''ı gelin bu güzel tarif ile deneyelim.

  • MALZEMELER:
  • 2 ad büyük kabak
  • 5-6 dilim kaşar peyniri
  • Tuz + Karabiber
  • Galeta Unu
  • Buğday Unu
  • 2 ad yumurta
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • HAZIRLANIŞI:
  • Kabakların üst kısımlarını tırtıklı rulo ile kazıyın ve tepe kısımlarını keserek yıkayın.
  • Bir tencereye su doldurun ve kaynatın.
  • Hazırladığınız kabakları 2 dakika kaynar suya bırakın.
  • Diğer yanda bir kasede soğuk su hazırlayın ve kaynar sudan çıkardığınız kabakları hemen soğuk suya aktarın .
  • Kabakları kurulayın ve uzun ince dilimler halinde dilimleyin.(takribi 5 dilim çıkacaktır)
  • Hepsini bir tepsiye dizin ve tuz karabiber serpin.
  • İki kabağı + şeklinde yerleştirin.
  • Tam orta kısmına kalın bir dilim kaşar peyniri yerleştirdikten sonra bohça şeklinde kapatın.








                                 Resimde gördüğünüz gibi hazırlayalım.



                                      Tabaklara yumurtayı,galeta ununu ve unu yerleştirin.


                                               

                                                      Önce una bulayın.




                                                  Sonra yumurtaya


                                       Ve galeta ununa bulayın.


                                     Kızgın yağda ama devamlı çevirerek kızartın.




                           Hepinize Afiyet Olsun.
   

         

0 comments: