ANA YEMEKLER,

PIRASA KÖFTESİ NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ VE HAZIRLANMASI NASILDIR ?

Ekim 16, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                               PIRASA KÖFTESİ

    

       Merhabalar sevgili arkadaşlar,

 Bugün ki tarifimizin konuğu PIRASA..gelin önce sebzemizin ne gibi faydaları var ona bir bakalım..

 Kış sebzeleri olarak bilinse de hemen her mevsim yetişebilen ender sebzeler den biridir aslında..

 Dünyanın her  yerinde de sıkça kullanılan bir sebzedir.Zeytinyağlısı sıkça tercih edilse de ,kıymalı

 sıcak yemeği,böreği,salatası ve şimdi de sizler için harika bir tarif olan köftesi..

      Lif bakımından çok zengin önemli bir antioksidan olan ''PIRASA'',bünyesinde barındırdığı Avit.

 C vit.E vit,K vit,B3(niyosin),B5(PANTOTENİK ASİT),B9 (Folik asit) vitaminleri ile kalsiyum,

 potasyum,demir,magnezyum,fosfor ve sodyum gibi mineraller sayesinde metebolizma için önemli

 bir sebzedir.

       Dev bir yeşil soğan görüntüsün de olan PIRASA ,soğan ve sarımsak ailesinin bir parçasıdır.

 Kan damarlarını koruyucu,kemik sağlığı,kalp sağlığını iyileştirici,kronik iltihap riskini azaltan,

 kilo kaybını destekleyen (rahat kilo vermenizi sağlar),cildinizi detoksifiye eden bir çok faydası 

 bulunmaktadır.

       Önemli faydaları bulunan pırasa'yı sevmeyenler varsa ,sanırım faydalarını okuduktan sonra,

 şifa niyetine haftanın bir günü mutfaklarında bu sebzeye yer verirler..

       Gelelim tarifimize: Bu tarif ile pırasa'yı seveceksiniz..Tarifimiz pırasa yemeyenler için bir 

 başlangıç olsun o zaman...

        Tarifimizin Neşem Çelik / YouTube Kanalın da ve bulunduğunuz sitenin VİDEOLAR bölümünde

 videosu da bulunmaktadır.Sitemize ve YouTube Kanalımıza ABONE olarak yeni tariflerimizden 

 haberdar olabilir ve bunun için bir ücret ödemeyeceksiniz.

       Haydi başlayalım...

  • MALZEMELER:   
  • 200 gr dana kıyma
  • 300 gr pırasa
  • 1 orta boy patates
  • 1 ad yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı (ajda bardak) galeta unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • KÖFTELERİ BULAMAK İÇİN:
  • 1 ad yumurta
  • 1 kase galeta unu
  • HAZIRLANIŞI:
  • Pırasaları çok ince olacak şekilde halkalar halinde doğrayın.
  • Zeytinyağını tavaya alın ve orta ateşte ısıttıktan sonra doğradığınız pırasaları ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Patatesi rendeleyin ve suyunu iyice sıktıktan sonra yumuşayan pırasalara ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • 5 dakika pırasalarla birlikte patatesi de kavurun.
  • Başka bir kaseye aktarın ve soğutun.
  • Soğuyan sebzelere kıymayı,galeta ununu,yumurtayı,tuz ve baharatları ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Biraz büyükçe oval şekil vererek bir tepsiye dizin ve buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
  • Kızartma tavanıza ayçiçek yağını alarak kızdırın.
  • 1 ad yumurtayı bir tabakta çırpın.
  • Diğer bir tabağa galeta ununu yerleştirin.
  • Köfteleri önce yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda çevirerek kızartın.
  • Hiç yağ çekmeyen harika lezzette köftelerinizi ister ketçap isterseniz herhangi bir deep sos ile servis edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖


            Ziyaretiniz için teşekkür ederim...👍💖

0 comments: