EKMEKLER,

JAPON SÜTLÜ EKMEK TARİFİ..NASIL YAPILIR?ÖLÇÜLERİ NELERDİR?

Kasım 15, 2020 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                  JAPON SÜTLÜ EKMEĞİ

    Merhabalar sevgili arkadaşlar,

  Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı salgın nedeniyle ve bu yüzden yaşadığımız sokağa çıkma yasakları

  bir çoğumuza ekmeklerini kendi fırınlarından çıkarmaya yönlendirdi.

  EKMEK bizim sofralarımızın vazgeçilmez ve olmazsa olmasıdır.Masalarda baş köşede yerini alır.

  Ayrıca ekmek hamuru yoğurmak stresi atmanız için de bire bir terapi yerine geçtiği içindir ki,

  bir çoğumuz arada kolları sıvayarak hamur yoğurmak isterler.Gerçekten de hamur yoğururken 

  dış dünya ile ilişkimizi keser elimizin altında ki un ve su ile yoğunlaşırız.

  Bir çoğunuz internette dolaşan bir çok tarifi izleyerek yada okuyarak bir şekilde ekmek pişirmiş-

  sinizdir.Fırından yayılan mis gibi kokusu ve sofraya sıcacık gelmesi de iştah açıcı olunca sanırım

  bir çok arkadaşımız arada sanırım ekmek yapıyorlar.Bugün sizlere yazacağım ekmek,Japonlara 

  has bir tarif olacak.Biz bu tür ekmeklere pek alışık olmasakta bazen değişiklik de yapmak güzel 

  oluyor.Açıkça söylemek gerekirse görüntüsü ve yumuşaklığı ile fırından çıktığında sizlerin gülüm-

  semenize neden olacaktır onu söyleyeyim.Tadına gelince de ben biraz çörek tadı aldım diyebilirim.

  Denemekte fayda var,yemek yanında yemeseniz de (belki de yersiniz ) çayın yanında çörek gibi de

  tüketilebilir.Haydi gelin bu hafta bu lezzetli ekmeği deneyin,çünkü fazla malzeme gerektirmeden,

 küçük uzun bir kek kalıbı kullanarak 3 parçadan oluşan büyüklüğüyle çok çabuk tüketilecektir..

 Tarifimizin VİDEOSU da bulunmaktadır.Sitemize ve NEŞEM ÇELİK YouTube Kanalına ABONE

 olarak yeni tariflerden haberdar olabilir ve bugün ne pişirsem sıkıntısından kurtulabilirsiniz.

  • MALZEMELER:
  • 350 gr (3,5 su bardağı )Un
  • 45 gr (2 yemek kaşığı) toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200ml ılık süt (1 su bardağı + 2 yemek kaşığı)
  • 30 gr (1 yemek kaşığı) hafif eritilmiş tereyağ
  • 1 paket (10gr) kuru maya
  • ÜZERİNE:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt karışımı
  • HAZIRLANMASI:
  • Un ile toz şekeri karıştırın.
  • Sütün içine mayayı aktarın ve 10 dakika bekletin.
  • Unlu karışıma ilave ederek yoğurun.
  • Hamurunuz önce sert gibi olsa da yoğurdukça pürüzsüz bir kıvam alacaktır,takribi 10 dakika kadar yoğurun.
  • Hamuru tezgaha alın ve orta kısmına hafif erittiğiniz tereyağını alarak toparlayın ve şeffaf bir hamur oluncaya kadar güzelce yoğurun.
  • Üzerini örterek 2 saat kenara alın ve mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 3 eşit parçaya ayırın.
  • Her bir hamuru küçük bir dikdörtgen olacak şekilde açın ve önce alttan ortaya,daha sonra üstten ortaya katlayarak bohça şekline getirin.Yanlarını da içe kıvırın.
  • Uzun kek kalıbınızı bolca tereyağ ile yağlayın ve 3 adet bohça şekli verdiğiniz hamurları yerleştirin.
  • Üzerini örterek 1 saat bekletin.
  • Harika kabardılar değil mi ? Tombik tombik olacaklardır.
  • Yumurta sarısı ve sütü karıştırın üzerine sürün.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında takribi 15-18 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve avuç içinize yada bir sprey yardımıyla üzerine su serperek mutfak havlusu ile üzerini örterek soğutun.
  • Kalıptan çıkarın ve üzerine bastırdığınız da yumuşacık pofuduk bir ekmek karşınız da...
  • İsterseniz arasına kaşar peyniri yada herhangi bir malzeme ile sandwch de yapabilirsiniz.
  • Bu lezzetli ekmeği denemenizi tavsiye ederim.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖





  •                  Ziyaretiniz için teşekkür ederim...


0 comments: