cevizli pekmez helvası,

PEKMEZLİ CEVİZLİ UN HELVASI (YAZ HELVASI) TARİFİDİR.

Şubat 14, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

                                            PEKMEZLİ CEVİZLİ UN HELVASI (YAZ HELVASI)


     Merhabalar,

     Helvalar,hemen her zaman canımız tatlı çektiğin de günün hangi saati olursa olsun,el alışkanlığı

     ister un ister irmik olsun ,üşenmeden mutfağa girip kavurduğumuz ve keyfini çıkara çıkara

     yediğimiz tatlıların başında yerini alır.

     Helva deyince üzüntülü günler akla gelse de aslında ''HELVALAR''kutlamaların,doğumların yani

     bir anlamda doğumdan ölüme her dönem pişirilen ve sevilen bir tatlıdır.

     Paket içerisin de satın aldığımız tahin helvasının yanı sıra genellikle yaz aylarında raflar da daha

     çok bulunan ''YAZ HELVASI''gerek sade gerek pekmezli ve bol cevizli olarak dilim dilim

     lezzet sunarlar..Eğer sizler de bu lezzeti zaman zaman alıp severek tüketiyorsanız,gelin birlikte

     hazırlıyalım ve buzdolabınız da ara sıra atıştırmak için bulunsun.

     Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı un
  • 150 gr tereyağ
  • 1/2 su bardağı iri doğranmış ceviz + 1 kahve fincanı kalıba dökmek için
  • ŞERBET İÇİN:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı süt
  • HAZIRLANMASI:
  • Önce şerbetini hazırlıyalım.
  • Süt,pekmez ve şekeri bir kaseye alın ve şeker eriyene kadar pişirmeden karıştırın.
  • Bir tencereye tereyağını alın ve orta ateşte tereyağ eriyene kadar karıştırın.
  • Unu ekleyin kavurmaya başlayın.
  • Un rengini değiştirmeye ve gevşemeye başlayınca cevizlerini ekleyerek 2-3 dakika cevizlerle birlikte kavurun.
  • Hazırladığınız şerbeti azar azar una çektire çektire eklemeye başlayın.
  • Sürekli karıştırarak şerbetin tamamını ekleyin.
  • Helva tencereye yapışmayacak kıvama gelince ateşten indirin.
  • Slikon yada bir başka kalıbı strech ile kaplayın.
  • Bolca ceviz yerleştirin.
  • Cevizlerin üzerine helvayı yerleştirin.
  • Önce oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında soğutun.
  • Servis tabağına ters çevirerek dilimler halinde ikram edin.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..


                  Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
 

0 comments: