ANA YEMEKLER,

ŞIHIL MAHŞİ NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Nisan 25, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

  

                                                        ŞIHIL MAHŞİ...DOLMALARIN ŞAHI


      Merhabalar sevgili dostlar,

  ŞIHIL MAHŞİ denilince bir çoğumuz belki de o nedir ? diyecek..

  Hatay ve Güney illerin de Aslı Arap Mutfağına dayanan gördüğünüz de kabak dolması diyeceğiniz,

  ama iç malzemeleri ve pişirme tekniği ile lezzeti üst düzeyde onun için de adının yanına

  ''Dolmaların Şahı'' kelimesini almaktadır.

   İç malzemesinde ki nohut'u,çam fıstığı yanı sıra ön pişirme ile kabakların önce kızartılması da

   yemeğe ayrı bir lezzet katmakta..

   Konuklarınız için değişik ve lezzetli bir yemek yapmak istiyorsanız tercihinizden biri olabilir ve

   inanın çok da beğenilecektir.

   İlk kez pişiren bir çok kişiden gelen yorumlar da bu dolmayı mutfak listelerin de baş köşeye

   oturtmuş olmalarıdır.

   Tarifi ilk önce Neşem Çelik/YouTube Kanalında paylaştığım zaman çok fazla beğeni ve yorum 

   alması,kişilerin yemeği pişirmeleri ve lezzetini beğenmelerini göstermektedir.

   Detaylı bir şeklide burada da paylaşıyorum,ister okuyarak ister izleyerek bu lezzeti deneyebilirsiniz.

   Haydi buyrun başlayalım...Kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 6 ad büyük kabak
  • 400 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz-Karabiber-Pul biber
  • PİŞİRİRKEN:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı su
  • ÜZERİNE:
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • HAZIRLANMASI:
  • Kabakları güzelce yıkadıktan sonra bir çatal ile üst kısımlarını çizerek ,boyuna çekilmiş çizikler oluşturun.
  • Ortadan iki parçaya kesin ve iç kısımlarını çıkarın.
  • Bol ayçiçek yağını kızdırın ve kabakları pembe renkte kızartarak kağıt havlu üzerine çıkartın.
  • İÇ HARCI:
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve kavrulmakta olan kıymaya ekleyin.
  • Sırayla diğer malzemeleri olan,haşlanmış nohutu,salçayı,dolma fıstığını,tuz ve karabiberini ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış maydanozları ekleyerek karıştırın.
  • Kızarttığınız kabakların içlerini doldurun ve bir domates dilimi ile kapak yaparak kapatın.
  • Bir tepsi yada borcama dolmaları dizin.
  • Salça,nane ve suyu karıştırarak dolmaların üzerinde gezdirin.
  • Üzerini çok amaçlı kağıt (içi yağlı kağıt dış kısmı folyo) ile kapatın.
  • 180 derece de fırında 35 dakika pişirin.
  • Servis tabağına aldığınız dolmaların üzerine önce sarımsaklı yoğurt ,daha sonra tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirin.
  • Bu harika lezzette ki dolmayı mutlaka deneyin.
  • Afiyet olsun..
  • Sevgiyle..💖💖💖
 

                   NEŞEM ÇELİK YOUTUBE KANALIMA ABONE OLUN VE ZİLİN SESİNİ

                   AÇARAK YENİ YAYINA GİREN TARİFLERDEN HABERDAR OLUN.

                   ÜCRETSİZDİR...

                                        Ziyaretiniz için teşekkür ederim.💖

0 comments: