PORTAKALLI ISLAK KEK TARİFİ NEDİR?NASIL YAPILIR?
PORTAKALLI ISLAK KEK
Merhabalar sevgili dostlar,
Islak kek'ler günümüzde tercih edilen keklerin ilk sıralarında yerini alıyor.
KEK'ler kategorisin de ise bir çoğumuz alışık olduğu ve pratik yapımı,az malzesi olan kek'leri
tercih etmekte..Bazen de bir değişiklik olsun diye yeni bir tarif denemek isteyenler de olmuyor değil
Narenciye tadını sevenler portakal ve limonu bir çok tarifin de kullanır.
Şu sıralar portakal zamanı olduğuna göre de meyveli tatlar da portakal kek ve kurabiyelerin tercih
edilen meyvesi olmakta..
Hem ıslak kek olsun hem de portakal lezzeti damağa vursun istiyorsanız ,kekimizi portakal suyu
ile ıslatarak biraz kek biraz yoğurt tatlısı gibi bir tatlı elde edelim mi ?
Şu günlerde her ne kadar misafir kabul edemiyorsak da mutfak defterinizin bir köşesinde bulunsun.
Tekrardan normal hayata döndüğümüz de eş dost arkadaş ağırlama dönemlerine geldiğimiz de bu
kek ile sevdiklerinize tatlı bir yenilik yapabilirsiniz.
Haydi buyrun başlayalım.
- MALZEMELER:
- 4 ad oda sıcaklığın da yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 175 gr eritilmiş tereyağ yada margarin
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya + 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- ÜZERİNE:
- 2 su bardağı ( 300ml) taze sıkılmış portakal suyu
- 1/2 su bardağı toz şeker
- Şerbeti sadece şeker eriyene kadar orta ateş üzerinde karıştırın.
- Yumurtalar ile toz şekerini mikser yardımıyla çırpmaya başlayın.
- Yoğun krema kıvamı alınca havuç rendesi ,sütve tereyağı ekleyin.
- Kabartma tozu,vanilya,irmik ve unu karıştırın ve ekleyin.
- 24 cm çapında ortası açık kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
- Karışımı dökün ve eşit dağılımını sağlayın.
- 160 derece de ısıtılmış fırında takribi 30-35 dakika pişirin.(kürdan kontrolü yapın)
- Kekiniz fırından çıktıktan 5 dakika sonra hazırladığınız portakal suyunu üzerine gezdirin ve portakal suyunu çekmesi için üzerini kapatarak soğumaya bırakın.
- Daha sonra servis tabağınıza ters çevirerek üzerini portakal şekerlemeleri ile süsleyin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle..💖💖💖
0 comments: