ANA YEMEKLER,

TAVUK KALAMAR NASIL HAZIRLANIR ? TARİFİ NASILDIR?

Mayıs 02, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

 

                                             TAVUK KALAMAR
 

            Merhabalar sevgili dostlar,

      Tavuk ile hazırlanan yemekler,pratik ve bol çeşitli olması ve de büyük küçük herkesin severek 

      tükettiği yemekler arasındadır.Tek bir tavuk yemeği bile yanında bir yeşil salata ile bir öğünü

      geçirmemizi sağlar.Besin değeri,lezzeti ve diğer yandan diyet yapanlar için en sık tercih edilen

      tavuk yemekleri,hele bir de organik bir tavuk bulabiliyorsanız çok lezzetli bir ziyafete bile 

      dönüşebilir.

      Tavuk ile çorbasından,kızartmasına,böreğinden ,tatlısına bir çok çeşidi ile mutfaklarımız da belki

      de sıkça kullandığımız kümes hayvanları kategorisinde ilk sıradadır.

      Deniz mahsülleri sevenler ve bulunduğu bölge itibariyle sık bulamıyanlar için ''kalamar''ı

     tavuk ile denemeye ne dersiniz?..Yanında hazırlayacağınız o lezzetli midye ve kalamar sos ile

     kalamarın lezzetine üç aşağı beş yukarı ulaşabileceksiniz.

     Bu arada vereceğim püf noktaları bu yemeği hazırlarken pişme süresine dikkat etmeniz,

     bildiğiniz gibi kalamar ve midye bol ve kızgın yağda vede kısa süre çevirerek pişirildiği için

     dışı çıtır katmanın içinde yumuşacık beyaz et'e sahiptir.Onun için bizde tavuk ile hazırlayacağımız

     kalamar'ı aynı şekilde pişireceğiz ve sosu ile servis edeceğiz.

     Haydi kolları sıvayın ve bu haftanın mutfak menü tahtanıza bu tarifi not edin.

  • MALZEMELER:
  • 750 gr Tavuk göğüs 
  • Tuz-Karabiber-Kekik-Köri-Sarımsak tozu-pul biber
  • Tuz-1 tatlı kaşığı diğerleri 1er çay kaşığı (hepsi aynı ölçülerde olsun ki biri diğerini bastırmasın)
  • SOS:
  • 1 ad yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Az tuz
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • HAZIRLANMASI:
  • Tavuk etlerini parmak büyüklüğünde kesin yıkayın ve kurulayın.
  • Tuz ve baharatları bir kase içinde karıştırdıktan sonra tavuklara ekleyin,karıştırın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • SOS için,bütün malzemeleri bir kase içinde karıştırın.
  • Tavukları sos içine bırakarak iyice karışmasını sağlayın.
  • Tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın.
  • Tavukları sostan alarak tek tek kızgın yağa bırakın.
  • 5 dakikadan fazla kızartmayın ve devamlı karıştırın.
  • Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına yerleştirin.
  • KALAMAR SOS hazırlamak isterseniz;
  • Ufalanmış bayat ekmek içlerini bir tabağa alın ve üzerine ılık olarak tavuk suyu gezdirerek ıslatın.
  • Bir diş sarımsak rendeleyin.
  • 1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı toz kırmızı biber ile karıştırın.
  • Bulamaç kıvamında olacak şekilde tavuk suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Tavuk Kalamarınızın yanında çok lezzetli olacaktır.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖

0 comments: