ANA YEMEKLER,

KAPYA BİBER KARNIYARIK (PARÇA ET'Lİ) NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Mayıs 30, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                  KAPYA BİBER KARNIYARIK


        Merhabalar sevgili dostlar,

 Yaz aylarının kendini göstermesiyle,manav raflarında renk ve çeşit bolluğu ile sebzeler ve meyveler

 hem gözlerimize hitap ediyor hemde haftalık yemek menülerimiz de bizlere yardımcı oluyor.

 Bugün ki konuğumuz ,faydaları ile buzdolaplarınızdan eksik etmemeniz gereken bir sebze olan 

 ''KAPYA BİBER''...Çoğumuzun aklına sadece salçalık olarak gelse de ,salatalar da ,közlenerek 

 yaz turşusu olarak ve hemen her yemeğe eşlik edebilecek lezzeti ile başka seçenekler sunar.

 Kırmızı renge sahip,acı olmayan,bol etli ve C vitamini zengini olan kapya biber tam bir ecza 

 deposudur.

 Damar tıkanıklığını önleyici özelliği ile ,kalp krizi riskini azaltır.Sindirim sistemini düzenler,

 içeriğinde ki ''LİKOPEN'' sayesinde kanserle savaşta etkilidir.

 Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi,vücuttaki iltihapların iyileşmesinde yardımcı özelliğe 

 sahiptir.Hastalıkları önleyici ve iyileştirici etkiye sahip kapya biber'i sanırım artık daha sık 

 kullanırız.Hasta olup ilaca para vermektense bu biberi tüketmek hem sağlığımızı hemde cebimizi

 korur.

 Şimdi gelelim bu faydalı biber ile güzel ve lezzetli bir yemek hazırlamaya...Önlüklerimizi takalım,

 kollarımızı sıvayalım ve başlayalım.

  • MALZEMELER:
  • 500 gr dana kuşbaşı ( küçük küpler halinde)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 ad kuru soğan
  • 3 ad domates
  • 5 ad sivri biber
  • 6-8 ad orta büyüklükte KAPYA BİBER
  • Tuz - Karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su
  • ÜZERİNE:
  • Sivri biber
  • KIZARTMAK İÇİN :
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • HAZIRLANMASI:
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağın alın ve yüksek ateşe oturtun.
  • Yağınız kızınca etleri ekleyerek çevirerek etlerinizi mühürleyin.
  • Kuru soğanı,domates ve sivri biberleri küçük doğrayarak kenara alın.
  • Etler suyunu bıraktıktan sonra tekrar suyunu çekerek yağına kaldığında önce kuru soğanları ilave ederek 5 dakika birlikte kavurun.
  • Daha sonra biberleri ekleyin,karıştırın ve domatesleri ekleyin.
  • Tuz,karabiber ve sıcak suyunu ekleyerek kapağını kapatın ve takribi 25 dakika pişirin.(bu süre düdüklü tencerenizin markasına göre değişebilir)
  • Etleriniz pişerken biberleri hazırlıyalım.
  • Kapya biberlerinizi ayıklamadan sadece yıkayın ve kurulayın.
  • Tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın.
  • Biberleri ,renkleri dönmeyecek şekilde yağda çevirin.
  • Kağıt havlu serili bir tabağa çıkarın.
  • Orta kısımlarını (alt ucu kesilmeyecek) bir bıçakla kesin ve çekirdek kısmını çıkarın.
  • Ateşe dayanıklı bir tepsiye aktarın.
  • Bu arada etleriniz piştiyse,etleri suyundan süzerek biberlerin içlerine doldurun.(domates ,biber ve soğanlarda dahil olacak şekilde süzdürün.)
  • Üzerlerine çok hafif kızarttığınız biberleri yerleştirin.
  • Et suyunu biberlerin yarı hizasına gelecek kadar ekleyin.
  • Üzerini bir tabak ile kapatın.
  • Kapağını kapatarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖

0 comments: