KAZANDİBİ,

KAZANDİBİ TARİF NEDİR ? ÖLÇÜLERİ VE DETAYLI HAZIRLANMASI NASILDIR ?

Mayıs 30, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                           KAZANDİBİ


    Merhabalar sevgili dostlar,

 Türk Mutfağında sütlü tatlılar kategorisinde ilk beş sırada yerini alan ,yaz akşamlarında akşam 

 yemeklerinin üzerine tercih edilen esmer güzel dediğimiz ''KAZANDİBİ'',çoğu zaman dış mekanlar

 da ,özellikle de ''Muhallebiciler''dediğimiz mekanlar da yediğimiz ,üzerine arzuya göre ister tarçın

 istersek de bir top kaymaklı dondurma ile tercih ettiğimiz bu tatlıyı,alt kısmını yakma işlemi bazen

 gözümüzde büyüse de çok daha pratik ve hızlı bir şekilde nasıl yaparız sizlere anlatmaya çalışacağım.

       Şu günler de salgın ve yasaklar nedeniyle dış mekanlarda yemek yiyemediğimize göre gelin 

 evlerimizin mutfaklarında ,hijyen kurallarına uygun ,el lezzetimizden çıkma bu enfes lezzeti birlikte

 hazırlıyalım.

        Tavuk göğsü gibi içine tavuk eti koyulsa da ,çoğu yerde olduğu gibi bizde bugün tavuk eti kullanmadan hazırlıyacağız.

         Hepinize kolay gelsin.


  • MALZEMELER  :
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • TEPSİYİ YAKMAK İÇİN:
  • Pudra şeker
  • ÜZERİNE:
  • Tarçın yada dondurma
  • HAZIRLANMASI:
    Sütünüz soğuk iken bir su bardağını bir kase içine ayırın.
  • Geri kalan sütü tencereye aktarın ve toz şekerini ekleyerek orta ateş üzerinde karıştırın.
  • Ayırdığınız süte pirinç unu ve nişastayı ekleterek pürüzsüz kıvamda karıştırın.
  • şekeri eriyen ve ılık hale gelen ateşteki süte yavaş yavaş ve karıştırarak karışımı ekleyin.
  • Orta ateş üzerinde koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Ateşten indirin ve tereyağını ekleyerek mikser ile 10 dakika çırpın.
  • Macun gibi bir kıvam alacaktır.
  • Ateşe dayanıklı bir tepsiyi kaplayacak kadar pudra şekeri serpin.
  • Üzerine 2 kepçe tatlıyı yerleştirin (eşit dağılmasını sağlayın.)
  • Tepsiyi orta ateş üzerinde çevire çevire altının yanmasını sağlayın.
  • Az ölçüde tatlı eklememizin sebebi ,yanacak olan alt kısmını daha iyi görebilmemiz.
  • Her tarafının eşit yanmasını sağladıktan sonra ateşten indirin ve üzerine kalan tatlı aktarın.
  • Tatlınızı önce oda sıcaklığında soğutun.
  • Daha sonra ise en az yarım gün kalacak şekilde buzdolabında bekleterek soğutun.
  • Tatlıyı dört parmak eninde şeritler halinde kesin.
  • Spatulayı soğuk sudan geçirdikten sonra,tatlıyı rulo sararak servis tabağına alın.
  • Arzuya göre üzerine tarçın yada dondurma  eşliğinde ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖


                                   Ziyaretiniz için teşekkür ederim..

           Sitemize ve Neşem Çelik/YouTube Kanalıma ABONE OL'un yeni tariflerden haberiniz olsun.

                                                      ÜCRETSİZDİR....



0 comments: