ANA YEMEKLER,

DİVRİĞİ PİLAVI NASIL PİŞİRİLİR ? TARİFİ VE ÖLÇÜLERİ NELERDİR ?

Mayıs 23, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

                                                     

                                                  DİVRİĞİ PİLAVI


      Merhabalar sevgili dostlar,

 Yöreler ve yemekleri olarak bugün ki konuğumuz ''SİVAS''...

 İç Anadolu Bölgesinin tarihi geçmişi ile gezilip görülmeye değer şehirlerinden biri olan ''SİVAS''

 bölgenin kendine has kültürü ve gelenekleri ile de keşfedilmeye değer kılıyor.

 Şehrin çevre yörelerinde farklı yemekler de gözlerden kaçmıyor.Coğrafi yapısı itibariyle genellikle

 hamur işleri ön planda görülse de et yemekleri de bulunmaktadır.

 Düğün ve bayram yemekleri düşünüldüğün de bu pilav ilk sırada yerini alır.Etin,pilavın ve nohutun

 uyumu ve protein değerinin yüksek olmasının yanı sıra,kalabalık misafirler için de bir tencere de

 birkaç yemeği sanki bir arada sunar.Yanında ikram edilen bir sebze yemeği yada sadece bir yeşil

 salata bile yeterli olacaktır.

       Bu hafta yemek menüsü hazırlayacak olan hanımlarımız için ,seçenekler arasına girebilecek

 bir yemek..

      Haydi hep birlikte başlayalım.Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1kg dana kuşbaşı ( orijinal tarif de kuzu eti kullanılsa da çoğunluğun tercihi olan dana eti seçilmiştir.)
  • 100 gr badem
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 ad kuru soğan
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 5 su bardağı sıcak su
  • HAZIRLANMASI:
  • Düdüklü tencerenize zeytinyağını alın ve yüksek ateşte kızdırın.
  • Etleri ekleyerek karıştırın ve etlerinizi mühürleyin.
  • Sıcak suyu ilave ederek kapağını kapatarak takribi 20-25 dakika orta ateşte pişirin.
  • Diğer bir tencereye kuru soğanı küçük doğrayın ve tereyağın yarısından biraz fazlasını alarak kavurmaya başlayın.
  • Bir küçük tavaya da kalan tereyağını alın ve bademleri kavurun.
  • Kavrulan soğanlara nohutları ekleyin 5 dakika kavurun.
  • Pişen etleri suyu ve tanesi olarak ayırın.
  • Soğan ve nohutlara etleri de ekleyin.
  • Pirincinizi bol suda yıkayın ve 10 dakika soğuk suda bekleterek suyunu süzün.
  • Pirinci de diğerlerinin içine ekleyin.
  • En son bademleri,üzümü,tuz,karabiber ve yenibaharı ekleyerek karıştırın.
  • 4 su bardağı ayırdığınız et suyunu ekleyerek pişmeye bırakın.
  • Yada arzuya göre yuvarlak bir tencereye alt kısma et karışımını,üst kısma pirinci yerleştirerek üzerine bir tabak kapatın ve suyunu vererek kısık ateşte pişirin.
  • Pişen yemeğiniz biraz ılık kıvama gelince servis tabağına ters çevirerek ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖

                           Sitemize ve Neşem Çelik YouTube Kanalıma ABONE OL'un
                           yeni tariflerden ücretsiz haberiniz olsun.👌👍💖


 

0 comments: