HİRA TATLISI,

HİRA TATLISI NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Mayıs 23, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                  HİRA TATLISI


        Merhabalar sevgili dostlar,

  Türk MUtfağın da Yöresel Mutfaklar ,birbirinden değişik ve genellikle o bölgenin cografi

  özelliğini taşıyan,o yörenin insanının yetiştirdiği sebzesi yada ürettiği besini ile hazırladıkları

  ve hala da keşfedilmemiş yada unutulmaya yüz tutmuş yüzlerce tarifi hepimizin zaman zaman 

  ilgisini çekmektedir.

       Bir çoğumuz doğuştan damak lezzeti alışkanlığı ile farklı lezzetlere pek yanaşmasak da,

  değişik tatlara açık insanlarımız ve araştırmayı sevenlerimiz Ülkemizin bir çok yöresinin lezzet-

  lerini denemeye açıktır.

      Bugün İç Anadolu Mutfağı Tokat'a uzanalım ve irmikli tatlıları sevenler ve pratik yapımı ile

  kısa sürede lezzetli bir şerbetli tatlıyı soframız da ağırlıyalım.

      Bu tatlının en önemli  özelliği ise şerbetinin kaynatılmadan yapılmasıdır.

      Hemen herkesin mutfaklarında bulunan malzemeler ile kısa sürede bir tepsi tatlı sofranız da

  olacaktır.

       Haydi önlükleri takalım,kolları sıvayalım ve Tokat'ın bu nefis tatlısını birlikte hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • 1/2 su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 ad yumurta
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 2 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1,5 dolu su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • BULAMAK İÇİN:
  • 1 çorba kasesi irmik
  • ŞERBET İÇİN:
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • ÜZERİNE:
    Fındık
  • Arzuya göre ilave olarak hindistan cevizi ve toz antep fıstığı
  • HAZIRLANMASI:
  • Zeytinyağ,yoğurt ve yumurtayı bir kase içinde karıştırın.
  • İrmik ve hindistan cevizi ekleyin.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Fırın tepsinizi yağlayın ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak tepsiye dizin.
  • Orta kısımlarına fındık yerleştirin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25 dakika (üzeri tamamen kızarana kadar) pişirin.
  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın,kısık ateşte sadece şekeri eritin.Kesinlikle şerbeti kaynatmayın.
  • Şerbetinizi oda sıcaklığına bırakın.
  • Fırından çıkan tatlınızın üzerine şerbetini verin ve üzerini bir başka tepsi ile 1 saat kapatın.
  • Dinlenen tatlınızı ikram ederken arzuya göre fındığın haricin de hindistan cevizi yada toz antep fıstığı ilavesi yapabilirsiniz.
  • Hafif ve pratik bu tatlıyı beğeneceğinizi umuyorum.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖


                       Ziyaretiniz için teşekkür ederim.
 

    Sitemize ve Neşem Çelik / YouTube Kanalıma ABONE olarak yeni tariflerden haberdar olabilir,
    bugün ne pişirsem ? sıkıntısından kurtulursunuz...😊😊👌👌👌

https://www.youtube.com/channel/UCvAjjzUzOk62bsUvM6fMZJA
 
           Neşem Çelik /You Tube👆

0 comments: