ANA YEMEKLER,

PATLICAN BALIĞI NASIL YAPILIR ?

Aralık 26, 2021 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                 PATLICAN BALIĞI


      Merhabalar sevgili dostlar,

   Yaz aylarının en sevilen ve çokça yemekte kullandığımız sebzelerinden birisidir ''PATLICAN^''

   Bir çok çeşiti ile bazen ne pişirsem derdinden de bizleri kurtarır..

   Günümüz de artık kış aylarında da patlıcanı bulabilsek de yazın tüketmeyi tercih edenlerdenseniz,

   yada yazdan hazırlayıp deep feerze attıysanız ,kışın elinizin altında olması işinizi kolaylaştıracaktır.

         Zeytinyağlısından,etlisine,kızartmasına ve dahi salatasına daha bir çok çeşiti ile bugün ki

   konuğumuz ''PATLICAN''..

         Patlıcanı bu sefer balık lezzetinde tercih ettik..Umarım sizlerde deneyip beğenirsiniz..

   Bu tür yiyeceklerin sıcak ikramı önemlidir,aklınızın bir köşesinde bulunsun.

   Haydi gelin birlikte hazırlıyalım.

  • MALZEMELER:
  • 3 ad kemer patlıcan
  • 3 ad yumurta
  • 1 kase mısır unu
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • Ayçiçek yağı
  • YANINA:
  • Yoğurt,sarımsak,zeytinyağ ve nane karışımı sos
  • HAZIRLANMASI:
  • Patlıcanların sap kısımları dahil alacalı soyun ve tuzlu suda kara suyu çıkana kadar bekletin.
  • Daha sonra yıkayın kurulayın ve sapı ile birlikte boylamasına ikiye kesin.
  • Kestiğiniz her bir parçayı da parmak gibi keserek dilimleyin ama bütün kalacak şekilde...
  • Tencereye su doldurun ve az tuz ekleyerek kaynatın.
  • Patlıcanları haşlayın ve çıkararak soğuk suda yıkayın güzelce kurulayın.
  • Bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın.
  • Diğer bir tabağa da mısır ununu yerleştirin.
  • Tavaya yağınızı alın kızdırın.
  • Haşlanan patlıcanları önce yumurtaya daha sonra mısır ununa bulayarak kızartın.
  • Yanına hazırlayacağınız yoğurt sos çok yakışacaktır.
  • Sıcak servis yapmanızı öneririm.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖
  • Not:VİDEO hazırlamanızda sizlere yardımcı olacaktır.




0 comments: