Börekler,

PATATES'Lİ KIYMA'LI AÇMA BÖREK TADINDA YUFKA BÖREĞİ NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR?

Ocak 06, 2022 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                     PATATESLİ KIYMALI AÇMA BÖREK TADINDA YUFKA BÖREĞİ


            Merhabalar sevgili dostlar,

   Açma börek yapamıyanlar için ,aynı açma börek tadında ,çıtır çıtır dış yüzeyi ve içinin patates

  ile kıymanın karışımı lezzeti ile çok beğenerek pişereceğiniz ve ikram edeceğiniz bir tarif...

  Küçük bir dokunuş ile açma böreğin lezzetini bu tarif de bulacaksınız..Üstelik az malzeme ile..

  Benim ölçülerim büyük fırın tepsileri içindir,arzuya göre daha küçük bir tepsi de yarım öçlü ile de

  hazırlayabilirsiniz.İç malzemesini de damak zevkinize göre yada eviniz de bulunan herhangi bir

  ürünle de değiştirebilirsiniz.

        Bu tarifimizin sitemiz de bulunan ''VİDEOLAR''bölümünde ayrıca NEŞEM ÇELİK/YOUTUBE

   kanalımın da izleyebilir rahatlıkla hazırlayabilirsiniz.

         Haydi o zaman tarifimize geçelim...Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 6 ad Yufka
  • İÇ HARCI:
  • 400 gr dana kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 3 ad patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz & Karabiber & Kırmızı biber
  • SOS İÇİN:
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 çorba kasesi Un
  • ÜZERİNE:
  • Sos'tan kalacak olan zeytinyağ
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • HAZIRLANMASI:
  • Kuru soğanı küçük doğrayın  ve zeytinyağ ilavesiyle tavaya alarak kavurmaya başlayın.
  • Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Patatesleri soyun ve rendeleyin.Suyunu süzün.
  • Kavrulan kıyma ve soğana patates rendesini suyunu iyice sıkarak ekleyin.
  • Tuz ve biberleri ilave edin karıştırın.
  • Hep birlikte 5-6 dakika kavurduktan sonra ateşten indirin ve soğuması için başka bir kaseye aktarın.
  • Yufkaları ortadan ikiye kesin.
  • Yarım ay şekline gelen yufkaya önce zeytinyağ sürün ve üzerine 2 yemek kaşığı olacak şekilde un serpin.
  • Alt geniş kısma iç harcını yerleştirin ve rulo sarın.
  • Fırın tepsinizin uzunluğuna göre sararak tepsiye uzunlamasına yerleştirin.
  • Bu şekilde 12 ad uzun börekler olacaktır.
  • Zeytinyağınız dan biraz kalması gerekir,bunu böreklerin üzerine sürün.
  • Daha sonra yumurta sarısı sürerek susam serpin.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 35 dakika pişirin.
  • Çıtır çıtır enfes lezzeti ile açma böreği aratmayacak böreğiniz ikrama hazır..
  • Afiyet olsun..
  • Sevgiyle...💖💖💖


                             SİTEMİZE ABONE OLUN YENİ TARİFLERDEN HABERİNİZ OLSUN..

0 comments: