KARNABAHAR ÇORBASI NASIL PİŞİRİLİR ? TARİFİ NEDİR?
KARNABAHAR ÇORBASI
Merhabalar sevgili dostlar,
Kış aylarının vazgeçilmez sebzesi (Mucize Sebze) Karnabahar,insan sağlığına faydaları ile
şifalı besinler grubunda yer almaktadır.
Sindirimi düzenler zararlı bakterileri vücuttan atar ve sinir sisteminde ki hücreleri yeniliyerek
stres ve depresyon riskini azaltır.Ayrıca idrar yolları enfeksiyonunu iyileştirir.
C-B1-B2 ve Avitaminleri ile kalsiyum ,fosfor,fosfat,potasyum ve demir mineralleri içerir.
Hücre yenileyici özelliği vardır.Düzenli olarak tüketilmesinde fayda vardır.Aşırı tüketimi gaz
sancısına neden olabilir.
Hem kalp sağlığı hemde bağırsak sağlığı için yararlı bir sebze olmakla birlikte,vücutta biriken
ve hücre üzerinde strese yol açan toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması için gerekli olan antioksidan
bileşlikleri içeren bir sebzedir.
Faydaları yazmakla bitmeyen Karnabahar gerek yemeği,gerek kızartması,salatası ve hatta turşusu
ile kış mevsimin de mutfaklarımız da tercih ettiğimiz sebzelerdendir.
Çorbasını denediniz mi bilmiyorum? Yazacağım tarifi ile soğuk günlerde içinizi ısıtmakla kalmayıp
sağlığımıza da faydası olan bir çorba içmiş olacağız.Denemekte fayda var.
Yazdığım karnabahar çorbası tarifinin ''VİDEOSU''da bulunmaktadır...
- MALZEMELER:
- 3 top (500-550gr) Karnabahar
- 1 ad küçük kuru soğan
- 1 ad havuç
- Tuz
- 2 su bardağı sebzeli et suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- ÜZERİNE:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Nane&Kırmızıbiber
- HAZIRLANMASI:
- Karnabahar,kuru soğan ve havucu iri parçalar halinde doğrayın ve sadece üzerini geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan sebzeleri süzerek rondoya alın ve püre haline getirin.
- Sebze püresinin üzerine et suyu ve suyu ekleyerek tuz serpin ve orta ateşte 10 dakika kaynatın.
- Servis ederken üzerine tereyağında kızdırılmış nane ve kırmızıbiber karışımı gezdirin.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...💖💖💖
0 comments: