ANA YEMEKLER,

Mayıs 25, 2022 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

Merhabalar sevgili dostlar, Bolu bölgesine ait ''Orman Kebabı'',Türk Mutfağında sıkça pişirilen ve severek tüketilen yemeklerimizden birisidir. Özellikle de yaz aylarında sebzelerin en güzel halleri ile,birde kalabalık aileler için ideal bir akşam yemeğidir. Hem sebzenin hem protein'in bir arada olması,hem sağlıklı hemde doyurucu bir yemek olarak ortaya çıkar. Günümüzde yaşanan ekonomik kriz ve zamlardan yakınanlar için ''Orman Kebabı''nı köfteli olarak hazırladık. Küçük çocukları olan aileler için de sanırım köfte ile sebze daha da uyugun olacaktır. Lezzetli bir akşam yemeği için haydi o zaman geçelim tarifimize MALZEMELER: , 450 gr Dana Kıyma 1ad kuru soğan rendesi 1 su bardağı galeta unu 1 ad yumurta Tuz & Karabiber & Kimyon HAZIRLANMASI: Bütün malzemeleri bir kaseye alın ve güzelce yoğurun. Cevizden küçük yuvarlaklar halinde şekillendirin. SEBZELER<<<<<<<<<<<<<: 3 ad orta boy patates 3 ad havuç 1 ad kapya biber 1,5 su bardağı bezelye 4 dolu yemek kaşığı domates rendesi 1dolu yemek kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı zeytinyağ 2,5 su bardağı sıcak su HAZIRLANMASI: Bütün sebzeleri küpler halinde doğrayın ve tencereye alın. Zeytinyağ ilavesiyle orta ateşte soteleyin. Bir tavada az zeytinyağ ilavesiyle köfteleri çevirin. Sotelenen sebzelere köfteleri ekleyin. Bezelyeleri ekleyin. Domates salçası,domates rendesi,tuz,ve karabiberi bir kasede sıcak su ile karıştırın ve ilave edin . Kısık ateşte kapağı kapalı olarak takribi 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun. Sevgiyle...

0 comments: