ERİK MARMELATI(ANJELİKA),

ERİK MARMELATI ( ANJELİKA ERİK) NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ NELERDİR ?

Haziran 23, 2022 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                                 ERİK MARMELATI (ANJELİKA ERİK)

     

            Merhabalar sevgili dostlar,

  Yaz mevsimi geldiğinde manav reyonları sanki biraz daha canlı hale geliyor.He rbiri ayrı renk ve 

  güzellikte sebzeler ve meyveler iştah açıcı olmakla birlikte,kış aylarında da elimizin altında olsun

  istediğimizden konserve ve reçel,marmelatlar kavanozlarda yerlerini alıyor.

         Marmelatı en çok sevilen ise Anjelika erik ile hazırladığımız sanırım...Bazen kahvaltı sofraların

  da,çoğu zaman da pasta,turta ve kurabiyelerimiz de bu marmelatı kullanıyoruz.

        Maliyeti ve pratik yapımı ,pişince jölemsi kıvam alması ,üstüne üstlük hafif mayhoşumsu lezzeti

   ile de tercih sebebimiz olmakta..

        Şeker oranını biraz daha düşürerek çok lezzetli bir erik marmelatını sizler için hazırladım.

        Buyrun birlikte pişirelim ve kavanozlarımıza doldurarak kış'a hazırlık yapalım.

       Hepinize kolay gelsin.

  • MALZEMELER:
  • 1.600 gr çekirdeği çıkarılmış anjelika erik
  • 800 gr toz şeker,
  • 1/2 limon suyu
  • HAZIRLANMASI:
  • Öncelikle eriklerinizin çekirdeklerini çıkarıp tartın.
  • Marmelatınızda minik benekler olamsını istemiyorsanız kabuklarını da soyabilirsiniz.çünkü rondodan da geçirseniz kabuklar minik noktalar halinde görülecektir.
  • Ama uğraşmam diyorsanız hiç bir şey farketmez ,kabukları ile de pişirebilirsiniz.
  • Hazırladığınız eriklerinizi rondodan geçirin ve tencereye alın.
  • Üzerine toz şekerini ekleyin ve yarım saat bekletin.
  • Orta ateşe tencerenizi alın ve kaynamaya bırakın.
  • Ara ara üzerin de oluşan köpüklerini temizleyin.
  • Ve sık sık karıştırın.
  • Pişme süresi 45 dakika olacaktır.
  • Bu süre sonunda limon suyunu ekleyin ve 15 dakika daha kaynatın.
  • Ateşten indirin ve bir tepsiye döktükten sonra güneş alan bir yere kaldırarak üzerini bir tül ile örterek soğumaya bırakın.(ara ara karıştırın üzeri kabuk tutmasın)
  • Soğuduktan sonra steril edilmiş cam kavanozlara paylaştırın.
  • Buzdolabına kaldırın.
  • Hiç bir bozulma ve küflenme olamadan bütün bir kış rahatlıkla tüketebileceğiniz marmelatınız ,nefis lezzeti ve katıksız yapımı ile hem kahvaltı masalarınız da hem de turta,kurabiye vs.gibi unlu mamülleriniz için hazır..
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖


  •                          NEŞEM ÇELİK / YOUTUBE KANALIMA ABONE OLUN
  •                          YENİ TARİFLERDEN HABERİNİZ OLSUN.
  • https://www.youtube.com/channel/UCvAjjzUzOk62bsUvM6fMZJA

0 comments: