ANA YEMEKLER,

BULGURLU NARLI KAŞIK SALATASI NASIL YAPILIR ? ÖLÇÜLERİ VE SOSU NEDİR?

Ağustos 18, 2022 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                     BULGURLU NAR'LI KAŞIK SALATASI

    Merhabalar sevgili dostlar,

    Günümüzde en çok ve sık kullanılan ,tüketilen yiyecek malzemeleri içerisinde olan ''BULGUR''

    Sağlığa katkıları nedeniyle neredeyse her sofrada  ve yemekte kullanılmakta..

    Bulgur,kandaki yağları düşürücü özelliği olduğu bilinen,lif bakımından oldukça zengin bir gıdadır.

    Karbonhidrat değeri yüksek,protein değeri düşüktür.Bulgurda bulunan B 1 vitaminleri sinir ve 

    sindirim sisteminde önemli bir rol oynamaktadır.

    Kan şekerini düzenleme özelliğinden dolayı da şeker hastalarının rahatlıkla tüketebilecekleri bir

     gıdadır.

   Kalp ve Damar hastalığı olanların,şeker hastalrının sıkça kullanması gereken harika bir besindir.

        Mutfaklarımızda dolmasından,köftesine bir çok yerde kullanabileceğimiz ''bulgur''u gelin

   bu sefer kaşık salatamız içine alalım ve diyet yapanlar için de bir öğün olarak tüketebilecekleri

   bir salata hazırlıyalım.Ekonomik oluşunun yanı sıra ,lezzetli bir salata ,tam da domates ve biberin

   bol olduğu ve zamanında olduğu için çok daha lezzetli olacaktır.

          Hepinize afiyet olsun...


  • MALZEMELER:
  • 1 ad kuru soğan
  • 2 ad büyük domates
  • 8 ad sivri biber (orta boy)
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur + 1 su bardağı sıcak su
  • 5-6 ad ceviz
  • 8 dal maydanoz
  • 1/2 Nar
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1/2 limon suyu
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • HAZIRLANMASI:
  • Öncelikle bulguru bir kase içine alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek üzerini kapatın ve bulgurun yumuşamasını sağlayın.
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve az tuz ile ovduktan sonra yıkayarak suyunu süzün.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayın.
  • Biberleri küçük halkalar halinde doğrayın.
  • Maydanozları ince kıyın.
  • Suyunu güzelce süzdüğünüz bulguru bir kaseye alın.
  • Üzerine doğrayıp hazırladığınız soğanı,domatesleri,biberleri ve maydanozları ekleyin.
  • Cevizleri dişe gelecek şekilde keserek ekleyin.
  • Narı ayıklayın ve ekleyin.
  • Küçük bir kaseye zeytinyağ,limon suyu,nar ekşisi,tuz ve kırmızı biberi alın ve karıştırın.
  • Hazırladığınız salatanın üzerine gezdirin ve iyice karıştırarak bütün sosun her malzemeye aynı oranda geçmesini sağlayın.
  • Salatamız hazır,görüntüyü güzelleştirmek istiyorsanız büyükçe bir aysberg salata yaprağının içine yerleştirebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...💖💖💖

0 comments: