ANA YEMEKLER,

FIRINDA KAŞARLI SÜTLÜ TAVUK TARİFİ NEDİR ? NASIL HAZIRLANIR ?

Eylül 29, 2022 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                 FIRINDA KAŞARLI SÜTLÜ TAVUK


       Merhabalar sevgili dostlar,

  Çabuk pişmesi ve pratik bir çok çeşidi olmasıyla ''tavuk yemekleri''mutfaklarımızda sıkça tercih

  ettiğimiz besinlerden birisidir.Kimi zaman bir ziyafet sofrasına hazırlar gibi özenerek ve ilaveler

  yaparak,bazen de diyet yemeği sadece haşlama yapıp yanında yine haşlanmış sebzeler ile tüketiriz.

   Daha önceki tavuk yemekleri tariflerinde sizlere tavuğun faydalarından bahsetmiştim,yine ondan

   yola çıkarak kısaca değinmek gerekirse haftanın bir günü tavuk yada hindi eti tüketmekte fayda var.

   Tavuk et'e oranla daha ekonomik olması nedeniyle de sıkça tercih  edilen besinlerden birisi..

        Özellikle de çalışan ve zamanla yarışan hanımlar için tavuk büyük kurtarıcı olarak elimizin

   altında olunca işimizi kolaylaştırıyor.

         Bugün sizler için hazırladığım tarif ise çok daha kolay ve pratik; çünkü ön pişirme olmadan 

   hepsi çiğden aynı tepsiye giriyor ve birlikte pişerek hazır hale geliyor.Üstelik de çocuklarımız için

   hem çok besleyici hem çok lezzetli..Sizler için bire bir deneyerek tarife geçtim,rahatlıkla tereddütsüz

   deneyebilirsiniz.

          Hazırsanız tarife geçelim,izleyerek pişirmek istiyorsanız da sitemin ''VİDEOLAR''Bölümünde 

   ve NEŞEM ÇELİK / YOUTUBE Kanalımda bulabilirsiniz.Yorum ve beğenilerinizi bekliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 850 gr Kuşbaşı Tavuk Göğüs
  • 2 ad büyük boy patates
  • 150 gr kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • HAZIRLANMASI:
  • Öncelikle hepsini doğrayarak tabaklara hazırlıyalım.
  • Tavuk göğüs etlerini çok küçük olmamak kaydıyla kuşbaşı doğrayın.
  • Patatesleri de tavukların büyüklüğünde küp doğrayın.
  • Mantarları güzelce silin yada yıkarsanız da iyice kuruladıktan sonra halkalar halinde doğrayın.
  • Büyük boy kare borcamınızı zeytinyağ ile yağlayın.
  • Önce patatesleri,üzerine mantarları en üste tavukları kat kat yerleştirin.
  • Ve zeytinyağ gezdirin.
  • SOS İÇİN:
  • 2 ad yumurta
  • 300ml ( 2 su bardağı) süt
  • 1 tatlı kaş.tuz
  • 1 çay kaş.kajun
  • 1 çay kaş.kimyon
  • 1 çay kaş.karabiber
  • 1 çay kaş,sarımsak tozu
  • 1 çay kaş.kekik
  • HAZIRLANMASI:
  • Bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın.
  • Sütü ekleyerek karıştırın.
  • Tuz ve baharatlarını ilave ederek  karıştırın.
  • Sosumuz hazır,hazırladığınız tavukların üzerine sosu gezdirin.
  • Yağlı kağıdı ıslatın ve suyunu sıkarak borcamın üzerini kapatın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 30-35 dakika pişirin.
  • ÜZERİNE:
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Domates
  • SON HAZIRLIK:
  • Yemeğinizi fırından çıkarın ,yağlı kağıdı üzerinden alın.
  • Kaşar rendesini yemeğin üzerine eşit serpin.
  • Domatesi dilim üstlerine gelecek şekilde (takribi 9 halka) yuvarlak doğrayın.
  • En son yemeğin üzerine domates halkalarını yerleştirin.
  • Resimde gördüğünüz gibi domatesler sadece kare dilimlerin üzerine gelecek kadar olsun.
  • Tekrar fırına verin ve 15 dakika daha pişirin.
  • Sadece peynir eriyecek ve domatesler hafif kızaracak (rengini kaybetmeyecek)
  • İşte yemeğiniz hazır..
  • Kare dilimleyin ve tabaklara alarak üzerini doğranmış maydanozla süsleyin.
  • Afiyet olsun...
  • Sevgiyle...💖💖💖

 

                                      AFİYET OLSUN.....


0 comments: