PANCAR'LI TUZLULAR NASIL HAZIRLANIR ? PANCAR'IN FAYDALARI NEDİR ?
PANCARLI TUZLULAR
Merhabalar sevgili dostlar,
En faydalı kök sebzeler kategorisinde belki de baş köşede yerini alan ''PANCAR'',tatlısından
tuzlusuna her girdiği yemeği ilave edilen diğer malzemeler ile uyum sağlayarak güzelleştiren
özellikle de gıda boyalarını geride bırakacak organik rengi ile bizlere yardımcı olan harika lezzet
bu tarif de çay ikramlarınızın yanında yada mutfakta atıştırmalık gıdalar olsun diyenler için bir
tarif ile sizlerleyim.
M.Ö 400'lere dayanan öyküsüyle ''pancar'',insan sağlığı için,özellikle bağışıklık sistemimiz
için tüketmemiz gereken önemli besinlerden biridir.
Akdeniz kıyı şeridi,Ege Denizi çevresi,Batı Anadolu,Hindistan ve Orta Asya stepleri PANCARIN
AnaVatanı olarak bilinir.
Ülkemizde ise üretimin büyük bölümü Konya Ereğlisidir.
Pancar denilince çoğumuzun aklına öncelikle turşu olarak gelse de günümüzde faydaları düşünü-
lünce tatlısından tuzlusuna her yerde rahatlıkla kullanabilinen bir sebzedir.
Turpgiller familyasının bu harika kök sebzesini mutfağınızdan eksik etmeyin.
Bugün sizler için pişirip hazırladığım tarifi de umarım dener ve beğenirsiniz.
Haydi o zaman elinizin altında bir büyük pancar varsa atın sıcak suya haşlayın ve yapmaya
başlayalım.
Hepinize kolay gelsin...
- MALZEMELER:
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 1 çay bar.sıvıyağ
- 1 ad yumurta
- 1 su bardağı pancar püresi (pancarı haşlayın ve rondoda püre haline getirin.)
- 1 yem kaş toz şeker
- 1 tat kaş tuz
- 1 pak kabartma tozu
- 5,5 su bardağı Un (dilediğiniz un çeşidini kullanabilirsiniz)
- ÜZERİ İÇİN:
- 1 yem kaş üzüm pekmezi + 1 yem kaşı su ile karıştırın.
- Susam
- HAZIRLANMASI:
- Her iki yağı da kaseye alarak krema kıvamı alana kadar karıştırın(bu işlem için mikserden yardım alabilirsiniz.)
- Yumurtayı ekleyin.
- Pancar püresini ve şekeri ilave edin.
- Un,kabartma tozu ve tuzu bir kaseye alın ve eleyerek karışıma ekleyin.
- Hepsini birlikte güzelce yoğurun.
- Unu kontrollü eklemenizi tavsiye ederim,Unlar marka ve kalitelerine göre değişkenlik gösterebilir,bizim istediğimiz çok sert olmayan ama ele de yapışmayan bir hamur olmasıdir.
- Hamurumuz hazırsa rahat çalışabilmek adına 2 eşit parçaya ayırın.
- Her bir hamuru ayrı ayrı 1/2 cm kalınlığı olacak şekilde merdane ile kare açalım.
- Kare hamurumuzu 5x5 mini kareler olacak şekilde keselim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine pekmez + su karışımını sürelim ve susam serpelim.
- Fırınınızı 175 derece de ısıtın.
- Takribi 20-25 dakika da rengi bozulmadan pişecektir.
- Servis tabağına aldığınız ''PANCAR'LI TUZLULAR''ınızı çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın ve sohbetin tadını çıkarın.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...💖💖💖
Ziyaretiniz için teşekkür ederim..Yeni tarifler için (her perşembe)beni takip etmeye
devam edin...Sevgiyle...💖💖💖
0 comments: