SOS'LU ANTRİKOT TARİFİ NEDİR ? NASIL PİŞİRİLİR ?
SOS'LU ANTRİKOT
Merhabalar sevgili dostlar,
Et yemekleri içinde belki de tercih ettiğimiz ve sık kullandığımız et çeşiti ,kolay pişimi ile
''antrikot''tur.Biraz yağlı oluşu ile hem lezzetli hem besleyici hemde işimizi kolaylaştırır.
Et pişirmede istediği sonucu alamayanlar için aslında et'i iyi tanımakta fayda var,hangi et
nasıl pişirilir ve damak lezzetinize göre nasıl marine edilirse yumuşacık olur sorularına
cevap verecek olursak, dediğim gibi alacağınız etin kaç günlük kesim olduğundan,pişireceğiniz
yemeğin tarifine ve hatta etin kesim şekline de özellikle dikkat etmek gerekir.
Kimimiz az pişmiş severken bir diğer kişi eğer çok pişmiş et seviyorsa evde biraz sorun
olabilir tabi...
Bugün sizler için hazırladığım tarif de detaylara inerek yazıyorum ve sofranıza lokum gibi
tabir ettiğimiz bir et yemeği gelecektir.Üstelik yanında ki sebzelerle de tabağınıza aldığınız da
başka bir yemeğe gerek kalmadan ikram edeceksiniz.
Videolu çekimini de yaptığım tarifin,isterseniz izleyerek de deneyebilirsiniz.
Neşem Çelik YouTube Kanalından yada şu an bulunduğunuz sitemin ''VİDEOLAR''bölümünden
kolayca ulaşabilirsiniz.
Haydi o zaman tarifimize geçebiliriz. Hepinize kolay gelsin ..
- MALZEMELER:
- 4 dilim Antrikot
- MARİNE İÇİN:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 büyük diş halka kesilmiş sarımsak
- 1 dolu çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı kaya tuzu,kırmızı biber,kişniş,kekik
- HAZIRLANMASI:
Et'i marine edeceğiniz tepsi yada kaseye marine malzemelerini alarak güzelce karıştırın. - Ve etleri içine bırakarak 2 saat buzdolabında bekletin.
- bekleme süreleri biten etleri,döküm tavanızı iyice kızdırdıktan sonra arkalı önlü 4er dakika olacak şekilde pişirin ve kenara alın.
- SEBZELER:
2 ad Havuç - 6-7 ad baby mısır konservesi
- 2 ad kapya biber
- 1 paket arpacık soğan
- 4 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- HAZIRLANMASI:
- Havuç ve kapya biberleri julyen kesim olarak hazırlayın.
- Sarımsakları halka doğrayın.
- Bir tavaya yada etleri pişirdiğiniz tavaya az zeytinyağ ilave ettikten sonra önce arpacık soğanları sonra sırayla havuç,kapya biberleri karamelize ederek yumuşatın ve kenara alın.
- SOS İÇİN:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı su
- Az tuz
- Hepsini bir kase içinde karıştırın.
- GENEL PİŞİRME:
- Borcam tepsisine önce sosu alın.
- Üzerine etleri yerleştirin.
- Sonra sırayla sebzeleri dizin.
- Yağlı kağıdı ıslatın ve suyunu sıktıktan sonra üzerine kapatın.
- 185 derece de ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
- Nefis sebzeli etiniz ikrama hazır..
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle...💖💖💖
0 comments: