Acılı baharatlı tuzlu kurabiye,

ACILI BAHARATLI TUZLU KURABİYELER NASIL HAZIRLANIR ?

Mayıs 17, 2023 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


 


                      ACILI BAHARATLI TUZLU KURABİYELER


        Merhabalar sevgili dostlar,

   Çok eskilere dayanan geçmişi ama günümüzde de çok sevilerek tüketilen lezzeti ile hemen 

   her yerde yerini alan ''tuzlular''diye baktığımız da bu küçük lokmalar karşımıza çıkar.

   Pastahane raflarında tatlı ve tuzlu çeşitleri ve değişik şekilleri ile bazen misafirliğe giderken de

   bir paket hazırlatır torbamıza atarız.Ve hatta düğün salonlarında  masaların üzerine bıra-

   kılan tabakların içinde tatlı-tuzlu karışık önümüze çıkar.

       Uzun süre taze kalma özelliği ve arada atıştırmalık olarak da keyifle tüketiriz.Bir küçük ölçü

  ile de bir koca tepsi çıkması bereketli oluşunu sağlar.

       Eğer çeşitli şekillerde hazırlamaktan sıkılıyor yada zamanım yok diyorsanız uzun çubuklar

   halinde yada simit şekli vererek de hazırlıyabilirsiniz.

      Ben biraz acı ile birlikte baharatlar da ekledim ama sizler bunları eklemeden de hazırlıyabilirsiniz.

      Haydi o zaman tarifimize geçebiliriz..Hepinize kolay gelsin,sofralarınız ve mutfağınız bereketli

      olsun...

  • MALZEMELER:
  • 250 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı (100ml) sıvıyağ
  • 1 ad yumurtanın beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 5,5 su bardağı Un
  • BAHARATLAR:
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı mahlep
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası (biber salçanız acı değilse kırmızıbiber ekleyin.)
  • ÜZERİNE:
  • Yumurta sarısı
  • HAZIRLANMASI:
  • Un hariç diğer malzemeleri bir kase içinde tamamen krema kıvamı alana kadar karıştırın.
  • Un'un önce 5 bardağını azar azar ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  • Hamur önce elinize yapışsa da yoğurdukça toparlanacaktır.
  • Kalan 1/2 su bardağı unu tezgaha serpin ve yoğurduğunuz hamuru üzerine alarak hamuru elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini strech 'le kapatın ve buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
  • Daha sonra hamurdan küçük parçalar kopararak istediğiniz şekilleri vererek fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında takribi 25-30 dakika pişirin.
  • Ağızda dağılan lezzeti ve mis gibi kokusu ile çay saatlerinizde sizlere ve misafirlerinize eşlik etsin.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..💖💖💖
         Tarifimin VİDEOSU yukarıdadır.Hem izleyin hem hazırlayın,bana destek olmak isterseniz de 
          beğenip yorum yaparak kanalıma ABONE olursanız sevinirim.Teşekkür ederim.



0 comments: