ANA YEMEKLER,

SİVAS KÖFTE NASIL YAPILIR ? TARİFİ NEDİR ?

Kasım 22, 2023 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                                             SİVAS KÖFTE



          Merhabalar sevgili dostlar,

    Bir iktatistlik yapıldığında en çok tüketilen yemekler arasında ,(ister dış mekanlar da ister evimizin

    mutfağında) ''KÖFTELER''büyül küçük ,öğle akşam yada günün neredeyse her saati tüketilecek

    yemekler arasında ilk sıralarda yerini aldı..

        Yöre yöre bölge bölge,bir iki farklı dokunuşla güzelleşen,yöresine özgü lezzeti katılan ama

    illaki de kıymayla bütünleşen,pişirme tekniği ile farklılaşan ama hepimizin çok sevdiği ''kÖFTE''

        Bölgelere ayırdığımız da  Tekirdağ köfte,İnegöl Köfte ,Cızbız Köfte,Bursa Pideli Köfte,Tire köfte

    Abdigör Köfte,Kadınbudu Köfte gibi bir çok köfte sıralanır gider..

        Yaşadığımız ilin alışkanlığı da etkilidir sevdiğimiz köfteler arasında,bazılarımız ise yeni tatlara

    açıktır denemek ister diğerlerini de...Hele ki sokak lezzetleri içinde tükürük köfte vardır ki lezzeti

    bir başka güzel olur..Gecenin bir vakti canımız çeker duruveririz bir seyyarın önünde...küçük

    küçük ızgara köfteler ,soğan domates eşliğinde özellikle de kış geceleri döndüğümüz bir davetten 

    karnımız aç kalktıysak pek bir iyi gelir bizlere..Sanırım hepimizin vardır böyle bir anısı..

        Bulunduğunuz ilin belli yerlerinde duran dükkanımsı arabalarının içinde mangaldan yayılan

    buram buram ızgaranın kokusu yayılınca gel de yeme...

         Ben klavyenin önüne oturunca dilim açıldı herhalde yazdıkça yazdım..Geleyim artık tarife..

         Bugün de sizlere ''SİVAS KÖFTE''...Nedir özelliği derseniz fazla bir malzemesi yok,

          sadece kıyma ve tuz...ama en önemli özelliği,diğer köftelerde olduğu gibi pişmesinde...

          Bazı yemekler vardır özenle hazırlanır gel gelelim yalnış pişirilince at çöpe...

          Evimizin mutfağında mangal yakamıyacağımıza göre o zaman güzel bir döküm tava şart sizlere

             Buyrun başlayalım kolay gelsin hepinize...

  • MALZEMELER:
  • 250 gr sırt Dana Kıyma
  • 250 gr Kaburga Kıyma
  • Tuz
  • Bu kadar işte
  • Kıymaları kaseye alın ve tuzunu ekledikten sonra güzelce yoğurun.
  • Arada elinizi ıslatın ve yoğurun.
  • Güzel yoğurulan bir kıymadan köfteler lezzetli olur.
  • Biraz büyükçe yuvarlak köfteler hazırlayın.(çay tabağı büyüklüğünde)
  • VARSA imkanınız mangal da...yoksa döküm tava da kızdırılmış tava olmalı..
  • Yanında   enfes bir piyazla...
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle ...💖💖💖

0 comments: