ÇÖREKLER,

Zeytinli Rulo Çörekler

Şubat 27, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

ZEYTİNLİ RULO ÇÖREK
2 yumurta (1 nin akını üzeri için ayırın.)
1/2 paket margarin (eritilmiş)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
5-6 su bardağı un (azar azar ekleyin,yumuşak bir hamur olacak)
İÇ MALZEMESİ:
zeytin ezmesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
ilave edin.Ele yapışmayan bir hamur elde edin.1/2 saat hamuru dinlendirin.
Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.Önce biber salçasını,zeytin ezmesini ve cevizi serpin.Kekik severseniz biraz da kekik serpebilirsiniz.Hamuru rulo kıvırın.Yumurta akını çırpın ve hamurunuza sürün.Buzdolabında yarım saat daha dinlendirin.Biraz sertleşen hamur daha rahat kesilecektir.Birer parmak kalınlığında hamuru kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.175 derece de ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.Afiyet olsun.

0 comments: