Ayçiçek patates salatası,

Ayçiçek görünümlü patates salatası yapılışı

Mart 03, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar

AYÇİÇEĞİ SALATA
8Patates
2 kırmızı havuç
5 ad.taze soğan
12 dal maydanoz
12 dal dereotu
10 dal tere
10 yaprak taze nane
2 limonun suyu
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
ÜST SÜSLEME
1 kutu konserve mısır
1/2 paket cips
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.Limon suyu,zeytinyağ ve tuz ile karıştırın.Yuvarlak derince bir cam kaseyi streç'le kaplayın.Patatesi 2'si eşit biri biraz fazla olarak üçe bölün.Fazla olanı kaseye taban ve yanlar olarak bir kaşık yardımıyla yayın.Buzdolabına kaldırın.
Havucu rendeleyin,limon suyu ve zeytinyağ ile tatlandırın.
Ayırdığınız 2 eşit patatesden birine biber salçasını,diğerine çok ince doğradığınız taze soğanları ekleyerek karıştırın.
Buzdolabına kaldırdığınız kasenize kat kat bu üç ayrı karışımı (havuç sulandıysa suyunu süzün)yerleştirin.En üst katı soğanlı patates olsun.Streç'le kapatın ve buzdolabında en az 3 saat bekletin.
Diğer yeşillikleri (maydanoz,nane,dereotu ve tere)çok ince doğrayın.
Servis tabağına salatanızı ters çevirin.Üst kısımdan 2 parmak kalınlığında ve yanlarını tamamen kapatacak şekilde yeşilliklerle kaplayın.Üsteki kısma mısırları yerleştirin.Tabağın kenarlarını da cips'le süsleyin.Salatanız servise hazır.Afiyet olsun.

0 yorum: