KEK-PASTALAR,

Zebra Kek -pancarlı tarifi

Mart 04, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar

PANCARLI ZEBRA KEK

MALZEMELER:
4 Yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık pancar suyu
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kırmızı meyve sosu ( yada kırmızı meyve reçeli)
Yumurtaları şeker ile birlikte,şeker eriyene kadar mikserle çırpın.(8-10 dak.)
Sıvıyağ ve pancar suyunu ekleyin.
Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin.Karışıma yavaş yavaş ilave edin.
Kek karışımını iki ayrı kaba bölün,bir tanesine kakaoyu diğerine meyve sosunu ekleyerek karıştırın.
26cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin.Bir kepçe ile kalıbın tam ortasına bir kepçe kakaoulu,bir kepçe pancarlı olmak üzere sırasıyla hamuru dökün.Dalga halinde kenarlara doğru yayılacaktır.Hamur bittiğinde bir bıçak ile dıştan içe tam orta noktaya dilimler gibi hamuru çizin.Çi,çek şeklini alacaktır.
Önceden ısıttığınız 175 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun..

0 yorum: