Çikolatalı Sürpriz Pasta,

Çikolatalı Sürpriz Pasta

Aralık 11, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar


ÇİKOLATALI SÜRPRİZ PASTA...
MALZEMELER:
5 ad yumurta
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
1 paket vanilya + 1 paket baking powder
2 yemek kaşığı kakao
kırmızı ve yeşil gıda boyası (çay kaşığı ucu ile)
ARA KREMA:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un + 2 yemek kaşığı misır nişastası
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağ
1 paket vanilya
ÜST KAPLAMA:
160 gr kakaolu krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
80 gr bitter çikolata
80 gr krema
SÜSLEMEK İÇİN:
İnci kaplama çikolatalar
hindistan cevizi topları
YAPILIŞI:
Öncelikle pastamızın kek tabanlarını yapmaya başlayalım.Biraz el oyalayacı olsa da eğlenceli bir hazırlık olacak sizin için..
Bir kere bol vakit ayırın işi aceleye getirmeyin.İşin keyfini çıkarın.
Yumurtaları iki ayrı kaseye sarıları ve beyazları olarak ayırın.Beyazları mikserle kar haline gelene kadar çırpın .
Yumurta sarılarını çırpın ve şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.Ilık süt ekleyerek şekerin iyice erimesini sağlayın.
Sıvıyağını da ekleyin.Unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin ve çırpmakta olduğunuz hamura yavaş yavaş ilave edin.
Artık mikseri kaldırabilirsiniz.Şimdi bir spatula ile yumurta beyazlarını üç sefer de hamura ekleyin.
Aman dikkat yumurta beyazını söndürmeden aşağıdan yukarıya karıştırarak hamura yedirin.
Kek hamurumuz tamam..takribi 1.500 gr olacaktır.
Şimdi bu hamuru 3 ayrı kaseye ayırın ve kakaoyu,2 renk gıda boyalarını ekleyerek 3 ayrı hamur elde edin.
24 cm.lik kek çemberlerine yada kelepçeli kek kalıplarına yağlı kağıt sererek hamurları yerleştirin.
3 kez tezgaha vurarak içlerindeki havayı çıkarın.
175 derece de ısıtılan fırında 30-35 dak.kadar pişirin.(kürdan kontrolu yapın)
Keklerimiz pişerken ara kremamızı yapalım.
Bir tencereye sütü,şekeri,un ve nişastayı alın ve karıştırarak pişirmeye başlayın.
Koyu bir kıvam alıp lop lop fokurdamaya başlayınca pişmiş demektir.Ateşten indirin ve tereyağ ile vanilyayı ekleyerek 5 dak.çırpın.Hem macun gibi olsun hem de soğusun.
ÇİKOLATA SOS'unu da hazırlıyalım,birleştirmeye başlayınca hepsi elimizin altında olsun.
Küçük bir kaseye kremayı alın kaynama noktasına gelince ateşten indirin ve çikolatasını ekleyerek karıştırın.
Krem şantiyi soğuk süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın.Erittiğiniz kremalı çikolata (ganaj)ile birleştirin.Ve bir kaşıkla karıştırın.Üst süslememiz de hazır.
Şimdi sıra pişen ve iyice soğuyan kek tabanlarını hazırlıyalım...
Keklerinizin üzeri yuvarlak kabarmış ise bıçakla keserek düzleştirin.
Ve kekleri ortalarından ikiye bölün,böylelikle 6 adet kek tabanınız olacaktır.
Tezgaha 6 tanesini yan yana dizin ve orta kısımlarından önce bir büyük yuvarlak onun ortasından da bir yuvarlak daha çıkaracak şekilde yuvarlak kalıplarla kesin.
Şimdi bu çıkan halkaları farklı renklerde olacak şekilde ,aralarına krema sürerek içlerine yerleştirin.
Hazırladığınız bu tabanların aralarına da krema sürerek üst üste yerleştirin.
Kremanız tam gelecektir.
Çikolata sosu ile dış cepheyi kaplayın.
Krema torbanıza kalan çikolatalı kremayı doldurun.Mini gül şekli çıkaracak olan krema ucunu takarak,en alttan başlayarak mini güller oluşturun.
İnci görünümlü çikolata topları ile etrafını süsleyin.
En üste cocostar ile süsleyin.
Doğum günlerinde sevdiklerinize hem lezzetli hemde kestiğiniz zaman bir sürpriz ile karşılaşacağı pastanız hazır...
Mutlu günlerde ,afiyet olsun..
Sevgiler....

0 yorum: