ANA YEMEKLER,

Tavuk Kokoreç tarifi

Aralık 16, 2015 Neşem Çelik 0 Yorumlar

TAVUK KOKOREÇ..

MALZEMELER:
2 ad.tam tavuk göğüs
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
SERVİS YAPARKEN:
Sandviç ekmeği
sivri biber
domates
YAPILIŞI:
Tavuk göğüs etlerini küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kaseye tereyağ hariç diğer malzemeleri koyarak karıştırın.
Küçük küpler halinde doğradığınız tavuk etlerini ekleyerek iyice karıştırın
ve en az 1 saat buzdolabında bekletin.
Eğer geceden hazırlarsanız sizin için çok daha kolay ve hazır olacaktır.
Bu karışımı deep freez'de bekletebilirsiniz.Habersiz gelen misafirleriniz için elinizin altında
hemen hazırlayabileceğiniz yemeğiniz olur.
Şimdi gelelim pişirilmesine,saç tavanızı ateşin üzerine yerleştirin.
Orta ateşte biraz ısındıktan sonra sos'da bekleyen tavuk etlerini saç tavaya yerleştirin.
2-3 dakika sonra karıştırmaya başlayın.
Önce biraz su bırakacaktır.
Suyunu çekmesini sağlayın..(bu arada ara ara karıştırmayı unutmayın)
Şimdi  tereyağını ilave etmenin zamanı..
Sacın yan kısımlarına sivri biberleri yerleştirin,biraz biberler de yumuşasın.
Vee huzurlarınızda nefiss bir tavuk kokoreç hazır..
Sandviç ekmeklerini tost makinasına bastırın.
Kavrulan tavuk etlerinin üzerine kapatarak şöyle biraz yağını çekmesini sağlayın..
Üzerine tavukları...misss..
Baharatları damak zevkinize göre çoğaltabilir veya azaltabilirsiniz.
Ben biraz daha çoğalttım..
Haydi hanımlar yarın ki yemeğiniz bu olsun..
Sevgiyle kalın,afiyet olsun...

0 yorum: