ANA YEMEKLER,

Gürcü Mantısı-Khinkali

Aralık 27, 2015 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


GÜRCÜ MANTISI..(KHİNKALİ)

MALZEMELER:
1 kg.un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sıcağa yakın su
İÇ MALZEMESİ:
500 gr dana kıyma
1 ad.büyük boy kuru soğan
3-4diş sarımsak
tuz-kırmızı biber-kimyon
ÜSTÜNE:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Un ve tuzu karıştırın ve sıcak suyu ekleyerek biraz sertçe bir hamur yoğurun.
15 dakika hamuru dinlendirin.
Bu arada iç malzemesini hazırlayın..
Kuru soğanı olabildiğince küçük doğrayın.Sarımsakları az tuz ile havanda dövün.
Kıyma,soğan,sarımsak,tuz ve baharatları karıştırın.
Gelelim hamuru hazırlamaya..
Tüm hamuru 1 parmak halınlığında oklava ile açın.
Çay bardağı ile yuvarlaklar olarak kesin.
Kestiğiniz her bir yuvarlağı da tekrar bu sefer de çay tabağı büyüklüğünde açın.
Yani her bir yuvarlak bir çorba kasesine (küçük boy)dışa taşacak şekilde yerleşsin.
İçlerine 1-1,5 yemek kaşığı kadar kıyma yerleştirin.
Kenarlarından pli pli yaparak tam ortasından büzdürerek toplayın.
Un serptiğiniz tepsiye birer birer yerleştirin.
Genişçe bir tencereyi su ile doldurun ve tuz ekleyerek kaynatın.
Mantılarınız kaynamış suya bırakın.
5-6 dakika sonra mantılar suyun üstüne çıkacaktır.
Süzgeç kaşıkla mantılarınızı servis tabağına çıkarın.
Tereyağını eritin ve kırmızı biber ekleyin.
Mantıların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun..
Gürcü mantısının iç malzemesi peynir ve maydanoz karışımı konularak da yapılır.

0 comments: