ANA YEMEKLER,

Firik pilavlı Kavurma

Ocak 27, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar



FİRİK PİLAVI
(KAVURMALI)

KAVURMA İÇİN:
1.250 civarı dana antrikot kuşbaşı
1 adet büyük kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağ
2 kahve fincanı sıcak su 
tuz 
karabiber
100 -150 gr kadar kuyruk yağ
YAPILIŞI:
Kuyruk yağını küpler halinde doğrayarak düdüklü tencereye alın.
Yüksek ateşte kavurarak kuyruk yağının yağını bırakmasını sağlayın.
Kuşbaşı doğranmış etleri ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
Etler suyunu bırakacak ve tekrar suyunu çekecektir.Bu esnada siz 
kavurmaya devam edin.
Kuru soğanı küçük doğrayın ve suyunu çeken etlere ekleyin.
Tuzu ve karabiberini de ekleyerek harmanlayın.
Suyunu verin ve kapağını kapatın.
Kısık ateşte 40 dakika pişirin.
40 dakika sonra servis tabağına boşalttığınız etleriniz lokum gibi ağızda dağılacaktır.
Şimdi gelelim FİRİK PİLAV'ına,
Benim Firiğim Gaziantep'ten gelen özel bit firik..Beyran Antep Mutfağı sahibi
Sn.Murat Beyin hediyesi..
Özel olarak tütsülenerek hazırlanan bir firik..
Tencereye koyduğunuz andan itibaren mis gibi bir koku ile mutfağınız doluyor.
Haydi o zaman nasıl pişirdim onu anlatayım sizlere;
2,5 su bardağı isli firik
4 su bardağı et suyu
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
1 adet küçük kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz(damak zevkinize göre ayarlayın.)
YAPILIŞI:
Pilav tencerenize kuru soğanı ve sarımsakları küçük doğrayarak alın.
Tereyağ ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.
Firikleri yıkayın ve süzdürün.
Yumuşayan soğanlara firikleri ekleyin.
Tuzunu,et suyunu ilave ederek karıştırın ve tencerenizin kapağını kapatın.
Kısık ateşte pişirin ve kapağını açıp bir mutfak havlusu örterek demlendirin.
Demlenme esnasında tencerenin sıcağı ile tekrar pişerek lapa halini almasın.
Ben servis için ortası oyuk bir büyük kek kalıbı seçtim.
Firik pilavını kek kaşıbına bastırarak yerleştirdim.
Büyükçe bir servis tabağına ters çevirerek orta boşluğuna et kavurması yerleştirdim.
Acı biber sevenler içinde acı süs biberleri ile süsledim.
Etin ağızda eriyen yumuşaklığı,firiğin tereyağlı ve tütsülü kokusuyla
nefis bir akşam yemeği..
Misafirlerinize gönül rahatlığıyla hazırlıyarak sunabilirsiniz.
Sofralarınız bereketli olsun.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..

1 yorum:

  1. Nice to read your article! I am looking forward to sharing your adventures and experiences. burak firik

    YanıtlaSil