ANA YEMEKLER,

Islak Hamburger

Ocak 22, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar




Merhabalar,
Hani bazen canımız yemek yapmak istemez ve atıştırmalık bir şeyler yapıp,
tabak elimizde tv karşısında tembellik yapmak isteriz.
Özellikle pazar günleri yemek saatleri şaşar,bir film koyarız geçer karşısına
hem yer hem seyrederiz.
İşte böyle günlerde hem doyurucu hem çabuk hemde lezzetli bir tarifim var.
Mutlaka çoğumuz dışarlarda bir yerlerde yemişizdir.
Bu sefer evimizin mutfağında hazırlıyalım.İnanın sizin ki daha güzel olacak.
Haydi o zaman tarife geçelim..
Hepinize şimdiden kolay gelsin.

ISLAK HAMBURGER

MALZEMELER:
4kişilik
KÖFTESİ İÇİN:
400 gr dana döş kıyma
1 adet yumurta
2,5 yemek kaşığı galeta unu(yada çok ince çekilmiş bayat ekmek içi)
5 dal ince doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
SOS:
5 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı acılı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
4 Adet hamburger ekmeği
YAPILIŞI:
Köfte malzemelerini bir kase içerisine alarak yoğurun.
Elinizi ara ara soğuk su ile ıslatın ve yoğurun.
Ne kadar çok yoğrulursa köfteniz o kadar güzel olur.
Köfteyi dört eşit parçaya bölerek kalın yuvarlak köfteler hazırlayın.
Sosunu hazırlıyana kadar buzdolabına kaldırın.
SOS YAPILIŞI:
Domateslerin kabuklarını soyun ve robotta püre haline getirin.
Sarımsakları az tuz ekleyerek havanda dövün.
Bütün malzemeleri bir tavaya alarak orta ateşte 5 dakika kaynatın.
Bu arada ocağınızın diğer gözüne döküm tavayı alın ve kızdırın.
Köfteleri tavaya alarak dışı çıtır içi yumuşak olacak şekilde
ızgara edin.
Hamburger ekmeklerini enlemesine ortadan ikiye bölün ve sosa batırın.
Aralarına köfteleri yerleştirin.
Köfteleri ızgara ettiğiniz tavaya ıslattığınız yağlı kağıdı yerleştirin.
Hazırladığınız hamburgerleri yağlı kağıdın üzerine oturtun ve
tavayı bir kapakla kapatın.
2-3 dakika böyle kalması yeterli olacaktır.
Islak hamburgerleriniz hazır..
Bir ayran eşliğinde nefis olacaktır.
Afiyet olsun..

0 yorum: