ANA YEMEKLER,

Pastırmalı kuru fasulye

Ocak 20, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar

PASTIRMALI KURU FASULYE

MALZEMELER:
2 su bardağı kuru fasulye (Selanik fasulyeyi tavsiye ederim.)
1 adet büyük kuru soğan
3 adet domates
4 adet sivri biber (acı severseniz acı sivri biber tercih edin.)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (püresi)
250 gr pastırma
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
kırmızı biber
YAPILIŞI:
Fasulyeleri geceden bol suda bekletin.
Suyunu değiştirin ve iyice yıkayarak bir tencereye alın.
Bol su ekleyerek orta ateşte haşlamaya başlayın.
Fasulyeler biraz diri kalacak şekilde haşlayın.Çünkü çömlek
içinde pişeceği için dağılmasın.
Haşlama suyuna gazını çıkarmak için bir kuru soğanı kabuğunu soyun,
3 tane karanfili soğana saplayın.Ve fasulyelerin arasına bırakın.
Bir nebze de olsa fasulyenin gazını alacaktır.
Diri kalacak şekilde haşlanan kuru fasulyeyi süzgeçe boşaltın.
Soğuk sudan geçirin.
Çömleği ocağın üzerine alın ve kuru soğanı küçük doğrayarak
çömleğe alın.
Zeytinyağ ekleyerek ateşin altını açın.Orta ateşte soğanlar kavrulmaya başlasın.
Sivri biberi halka doğra doğrayın.(çok küçük olmasın.)
Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.Her ikisini de kavrulan soğana
ilave ederek karıştırın.
Salçaları ekleyin.Fasulyeleri ekleyerek şöyle güzelce bir karıştırın.
Pastırmaları çok küçük olmayacak şekilde kesin ve ekleyin.
Damak zevkinize göre tuzunu,kırmızı biberini ilave edin.
Tereyağını ve üzerini geçecek kadar suyunu ekleyin.
(fasulyeler görülmeyecek şekilde)
Çömleğin üzerini yağlı kağıt ile sıkıca kapatarak 190 derece de
ısıtılmış fırında 45-50dakika pişirin.
Fırın ayarlarında değişiklikler olabileceğinden fırınınıza göre
saat ayarı yapabilirsiniz.
Pastırmalı kuru fasulyenin tam zamanı..
hemen hemen herkesin seveceği bir yemek olan kuru fasulye,
pastırmalı da bir başka lezzetli oluyor.
Sofralarınız bereketli olsun..
Afiyet olsun.

0 comments: