hamur işi,

Milföylü Armut Tatlısı

Ocak 16, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



MİLFÖYLÜ ARMUT TATLISI
MALZEMELER:
5 adet orta büyüklükte armut
4-5 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
5 adet kare milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
iç badem
ÜZERİNE DÖKMEK İÇİN:
Bal
YAPILIŞI:
Armutları sapları hariç kabuklarını soyun.
Esmer şeker (yoksa normal şekerde olabilir)ve tarçını bir tabak 
içerisinde karıştırın.
Armutlara şeker ve tarçınlı karışıma bulayın bir kenara alın.
Milföy hamurlarını tek tek biraz incelterek şeritler halinde kesin.
(bir parmak kalınlığında kesebilirsiniz)
Armutların üzerini milföy şeritleri ile verevine sarın.(aralarda boşluk kalmasın)
Üzerlerine bademleri bastırarak yerleştirin.
Yumurta sarısı sürün.
Fırınınızı 180 derece de ısıtın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek armutları dikine oturtun.
30 dakika hamurunuz kızarana kadar pişirin.
Pişirme işi sürereken arada tepsiyi çevirin.
Armutlar dikine durdukları için her yönü eşit kızarsın.
Fırın çıkan armutları soğutun.
Balı bir tavada hafif ısıtın ve armutların üzerine dökün.
Bal ölçüsü vermedim çünkü damak zevkinize göre çok tatlı yada az tatlı olarak 
ayarlamak sizlere kalmış.
Meyveli hafif tatlı sevenler için..
Pişmemiş halinin de resmini koyuyorum.hazırlarken sizlere yardımcı olsun.
Sevgiyle kalın..Afiyet olsun.

0 comments: