Kremalı Kurabiye,

KURABİYELER,Kremalı Kurabiye

Ocak 14, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



KREMALI KURABİYE
(mayalı kurabiye)

MALZEMELER:
1 adet yumurta
100 gr toz şeker ( 1su bardağından 2 parmak eksik)
1 paket instant maya
1 paket vanilya
125 gr eritilmiş margarin
1/2 su bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı (ajda ) sıcak süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
25 gr kakao
2,5 su bardağı un
ÜZERİNE :
Badem
KREMASI:
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
4 dolu yemek kaşığı karamel sos (hazır soslardan)
YAPILIŞI:
Kurabiyelerin hamurunu hazırlamak için un hariç diğer malzemeleri,
mikser kabına alarak karıştırın.
Unu eleyin.
Yavaş yavaş diğer malzemelere ilave edin.
Macun kıvamında,ele yapışan bir hamur olacaktır.
Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve bir mutfak örtüsü ile örtün.
1 saat sıcak ortamda bekletin.
Bu bekletme esnasında hamur ele yapışmayan bir kıvama gelecektir.
Mini kağıt muffin kalıplara cevizden biraz küçük olacak şekilde,
yuvarlayarak yerleştirin.

Üzerlerine ayıklanmış bademleri yerleştirin.
Fırınınız ısınana kadar tepside bekletin.
Fırını 180 derece de ısıtın.
Bu arada kurabiyeler kalıplara tam yerleşecektir.
Fırnda 20 dakika pişirin.
Fırından çıkarınca üzerlerini bir bezle örtün.
KREMA:
Sütü ve portakal kabuğu rendesini bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
Diğer bir kasede un,nişasta ve şekeri karıştırın.
Isınan sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin ve ateş üzerine alarak
pişirin.Koyu bir kıvam alana kadar pişen kremayı ateşten indirin.
5 dakika çırpın ve hazır karamel sos ekleyin,karıştırın.
Ilınan kurabiyelerinizi enlemesine tam ortalarından keserek krema sürün.
Yada iki kurabiyeyi aralarına krema sürerek birleştirin.
Tek olarak hazırlarsanız bu tarif ile 35 adet kurabiyeniz olacaktır.
Kremanızın soğuk olması gerekmektedir.
Afiyet olsun.. 

0 comments: