Cevizli haşhaşlı revani,

Cevizli Haşhaşlı Revani

Ocak 10, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



Merhabalar,
Hemen hemen herkesin sevdiği ve çok sık yaptığımız bu tatlıya biraz
değişiklik yapalım dedim..
Özel günlerimizde,bayramlar da yada yemeklerin üzerine aklımıza ilk gelen
tatlılardandır Revani..
Kolay gibi görünse de herkes kıvamında yapamaz..
Bu tatlı da şerbetini bolca dökmek gerekir.Çünkü kıvamında şerbetini dökemezsek
alt kısmı şerbetli,üst kısmı kuru kalır.
Ben bu sefer biraz değişiklik yaparak üzerine bir de karamel sos döktüm.
Bugün sizlere bu tarifi yazacağım.
Değişiklikleri seviyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz.
Pişman olmayacaksınız..
CEVİZLİ HAŞHAŞLI REVANİ

MALZEMELER:
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı iri çekilmiş ceviz içi
ŞERBET:
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Mikser kabınıza yumurtaları kırın ve köpürünceye kadar çırpın.
Azar azar toz şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin.
Şeker eriyince sıvıyağ,irmik ve unu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kabartma tozu,haşhaş ve vanilyayı ilave ederek hepsini birlikte harmanlayın.
En son iri çekilmiş cevizleri ekleyin ve bir kaşıkla cevizlerin 
her tarafa eşit dağılmasını sağlayın.
Dikdörtgen borcamı yağlayın ve unlayın.Fazla unu silkeleyin.
Hazırladığınız revani hamurunu boşaltın.
Fırınınızı 175 derece de ısıtın.Ve üzeri kızarana kadar pişirin.
(Kürdan kontrolu yapın)
Şerbeti için;bir tencereye şekeri,suyu alarak 15 dakika kaynatın.Limon suyunu 
ilave ettikten sonra bir 5 dakika daha kaynatın ve ateşten indirin.
Şerbetiniz ılık hale gelsin.
Revani piştikten sonra fırından çıkarın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Bu süre 3-4 dakikadır.
Ilık şerbeti her tarafına eşit gelecek şekilde gezdirin ve revaninin üzerini
bir tepsiyle kapatın.
2 saat dinlendirin.
İster kareler halinde isterseniz üçgen baklava dilimleri halinde kesin
ve üzerine karamel sos dökerek servis yapın.
Karamel sosu hazır olanlardan kullanabilirsiniz.
Sofralarınız bereketli,ağızlarınız tatlı olsun..
Sevgiyle....



0 comments: