Kozalak Poğaça,

Kozalak Poğaça

Ocak 08, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar





KOZALAK POĞAÇA

MALZEMELER:
200 gr eritilmiş tereyağ yada margarin
1 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı yoğurt suyu
2 adet yumurta (1 nin sarısını üzeri için ayırın)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket baking powder
1 paket karbonat + üzerine 1-2 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
İsteğe bağlı olarak beyaz peynir + maydanoz karışımı yada
Kuru soğan + kıyma kavurması
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuracağınız kaseye un,karbonat ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri 
sırasıyla koyarak el çırpıcısı ile çırpın.
Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve yoğurun.
Eğer elinize yapışırsa tezgaha bir avuç un serperek yoğurun.
Ölçü kaplarında değişkenlikler olduğu için ve de kullanılan unun markasına göre
ölçüler bazen tutmayabiliyor.
Ama çok da un kullanmayın.Hamurunuz dinlenirken kendini toparlayacaktır.
1/2 saat dimlene hamurunuzdan küçük bir mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
Sanırım çoğumuzun evinde patatesleri tırtıklı kesen aletten vardır yada bıçak mı desem 
bilemedim.Olukları olan pizza kesici gibi de olabiliyor bıçak şeklinde de..artık hangisi varsa..
Hamur bezelerini bu aletin üzerine bastırarak avuç içi kadar yuvarlak hale getirin.
Orta kısmına iç harcını yerleştirerek orta kısmında birleştirin.
Yavaşça aparatın üzerinde aldığınızda poğaçanın üst kısmının oluk oluk olduğunu 
göreceksiniz.
Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek poğaçaları aralıklı yerleştirin.
Yumurta sarısı sürerek tepside de 1/2 saat bekletin.
Fırını 175 derece de ısıtın.
20 dakika pişirin.
Afiyet olsun..


0 comments: