ÇORBALAR,

ÇORBALAR-Portakallı Havuç Çorbası

Ocak 07, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar


Merhabalar,
Çok soğuk geçen bir kış için bugün aklıma hem içimizi ısıtacak,
hem vitamin kaynağı bir çorba tarifi vermek istiyorum.
Yemek yedirmekte zorlandığınız iştahsız çocukları olanlar,
mızmızlık edip yemek seçenler ve de ben her şeyi yerim diyen
yani ev hanımlarının en sevdiği kişiler;
haydi bu tarif sizler için..
PORTAKALLI HAVUÇ ÇORBASI

MALZEMELER:
4 adet orta boy havuç
1 adet büyük patates
1 adet orta boy kuru soğan
5 su bardağı su
100 ml. portakal suyu (1 su bardağından az eksik)
25 gr tereyağ
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Havuçlar,patates ve kuru soğanın kabuklarını soyarak küp küp doğrayın.
Bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin.
Küp doğradığınız sebzeleri ekleyerek orta ateşte kavurmaya başlayın.
5 dakika kadar kavurmanız yeterli olacaktır.
2 su bardağı suyu ilave ederek 20 dakika pişirin.
Yumuşayan sebzeleri blendır'dan geçirerek tekrar tencereye alın.
Kalan suyu,portakal suyunu,tuzunu ve karabiberini ekleyin.
10 dakika daha kaynatın.
Kıvamıyla,lezzetiyle bu çorbayı ailece çok seveceksiniz.
Sofralarınız bereketli ağzınızın tadı lezzetli olsun.
Afiyet olsun..


0 yorum: