ANA YEMEKLER,

Alfredo Fettuccını makarna yapımı ve yapılışı

Şubat 17, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


FETTUCİNİ ALFREDO

Bir İtalyan klasiği daha..
Alfredo'da Fettuccini...
İtalyan Mutfağını ve özellikle makarnayı seven biri olarak bir de ev'de makarna
yapmaya ne dersiniz?
Makarna çeşitlerini seven biri olarak mutfak gereçlerinize makarna makinesi 
aldıysanız,o zaman ev yapımı bir makarna yapmanız kaçınılmaz oluyor.
Makinanız yok mu ?yapamam diye endişe etmenize gerek yok,merdane veya 
oklavada pek ala bu işi görür..sadece biraz fazla zaman harcarsınız.
Ama makarna seven biriyseniz bu çabaya değer..
Makarna makineleri bu işlemi kolaylaştırdığı için ve evlerde makarna sevenler 
çoğunluktaysa,bir makine edinmenin faydası var.
Size sadece hamuru yoğurmak işi kalıyor.Bunun yanı sıra diğer makarna
çeşitlerini (lazanya,tortellini,ravioli,erişte ve mantı) yapmak sizin elinizde..
Bir sefer denedikten sonra eliniz alışıyor ve çok daha kolaylıkla çalışabiliyorsunuz.
Biz bugün Roma'nın meşhurlarından biri olan ALFREDO FETTUCCINI yapacağız.
İşe makarnanın hamuru ile başlayalım..
MAKARNA HAMURU MALZEMELER:
1 kg.buğday unu
7 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Verdiğim bu ölçülerle diğer makarnalarınızı da kolaylıkla yapabilirsiniz.
HAMURUN HAZIRLANMASI:
Hamurunuzu yoğuracağınız kasenize yumurtaları kırın.Tuzunu ekleyerek karıştırın.
Yavaş yavaş unu ekleyerek sert bir hamur elde edin.
Hamurunuzu bir streç film ile kapatarak en az yarım saat dinlendirin.


Makinenizi mutfak masanıza yerleştirin ve düz aparatı ile önce uzun bir hamur olarak çıkarın.
Hamurunuzun kalınlığı 1/2 cm.kadar olmalıdır.
Bu işlemi en az 2 kez yapmalısınız.Düzgün bir hamur çıkması için..


Şimdi aparatı değiştirdiniz ve erişte şeklindeki aparatı taktınız ve düz hamurunuzu bu 
aparatla kesmeye başladınız.
Makarnanızın boyunu hazır aldığınız spagetti makarnalar kadar olacak şekilde kesin.

Her bir kestiğiniz makarnaları yuvarlayın ve unlu tezgaha yerleştirin.
Bütün hamurunuz bitene kadar bu işleme devam edin.
Fettuccını'ler hazır..
Şimdi nasıl pişireceğimize geçebiliriz.
MAKARNA PİŞİMİ:
2 yemek kaşığı tereyağ
300 gr tavuk göğüs eti (julyen doğranmış)
100 gr mantar
2 diş sarımsak
1 su bardağı krema
1/2 su bardağı parmesan peyniri rendesi
karabiber
tuz 
taze fesleğen
YAPILIŞI:
Mantarların kabuk kısımlarını ıslatmadan soyun ve halka doğrayın.
Genişçe bir tavaya tereyağını alarak kızdırın ve mantarları ekleyerek
suyunu bırakmadan kavurun.Bu esnada sarımsakları doğrayın ve ekleyin.
Tavuk etlerini julyan doğrayın ve kavrulmakta olan mantarlara ilave edin.
Tavuklarınız yumuşayınca,krema ve peynirin yarısını ,tuzu,karabiberi ekleyerek
karıştırın.Fesleğeni ince doğrayın ve ekleyin.5 dakika pişirin.
Bu arada makarnayı pişireceğiniz tencereye suyunu koyarak kaynatın.Kaynayan suya
bir miktar tuz ekleyerek makarnaları bırakın ve 8 dakika aldante denilen kıvamda pişirin.
Sosunuz tavada hazır..makarnalar pişti..
Makarnaları bir maşa yardımıyla sosun hazırlandığı tavaya alın.
Makarnayı sudan geçirmiyoruz.
Sosu ile birlikte orta ateşte makarnaları 5 dakika karıştırın.
Makarnamız fettuccını hazır..
Servis tabağına alarak üzerine ayırdığımız parmesan peynirini serperek.fesleğen
yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Nefis lezzetiyle sofralarda yerini alacak olan makarnamız,misafirlerinize bile
rahatlıkla ikram edebileceğiniz başlı başına bir lezzet ..
Yanında hazırlayacağınız bir yeşil salata ile günün menüsü olacaktır.
Hepinize kolay gelsin..
Sevgiyle...afiyet olsun..






0 comments: