Çilek Çikolata Aşkı,

Çilek Çikolata Aşkı-Sevgililer Gününe Özel

Şubat 12, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



ÇİKOLATA ÇİLEK AŞKI

Çilekle çikolata birleşince sanırım kimse yemem diyemez.Bizim ev de durum aynı..
Bu pastayı kızımın doğum günü için hazırlamıştım ve çok beğenildi.
Görüntüsü ve çikolatanın ağızda eriyen ve mutluluk hissi veren dokusuyla,yemek kitabınızın
en önemli köşesinde tarifi yer alacaktır.
Dış kaplaması bitter çikolata ile ,iç kreması ise beyaz pastacı kreması ile yapıldı.
Şu sıralar doğum günü olacak sevdikleriniz varsa,yada sevgililer günü için hazırlıyabileceğiniz
en güzel hediye..
Sizlere aşamalarıyla detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım.
Öncelikle malzemeleri hazırlamakla işe başlayalım ki,elimizin altında hazır olduğunda
işimiz daha da kolaylaşsın.
PANDİSPANYA İÇİN:
4 Adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
3 kahve fincanı toz şeker(orta boy kahve fincanı ölçüsü 60 gr.)
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık su
2 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
İÇ KREMASI İÇİN:
3,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
8 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket (70gr) toz krem şanti
80 gr tereyağ
DIŞ KAPLAMA İÇİN:
200 ml.krema
200 gr bitter çikolata
SÜSLEMEK İÇİN:
Çilek
Çikolata cipsler
Kalp şeklinde mini çikolatalar
Malzemelerimiz bunlar,şimdi Pandispanyadan başlayarak yapılışına geçebiliriz.
Pandispanyasını bir gece önceden de yapabilir ve dinlendirebilirseniz ,keserken ve
krema kaplarken rahat çalışabilirsiniz.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara ayıralım.
Yumurta beyazlarını mikserin önce düşük deviri ile hemen akabimde yüksek devir de ve 
az tuz ekleyerek köpürtelim.Kar halini alsın ve mikser kabınızı ters çevirdiğinizde ,
dökülme olmasın.
Şimdi sarılara geçelim ve şekeri ekleyerek karıştıralım.Ilık suyu ekleyerek şekerin daha 
çabuk erimesini sağlayalım.Unu,kabartma tozunu,kakaoyu ve vanilyayı eleyin ve ekleyin
Bu karışıma 3 seferde malayla yumurta beyazlarını ekleyelim ve havasını kaçırmadan,
aşağıdan yukarıya doğru ve hepsi birbirine tamamen karışacak şekilde ekleyin.
Kalp tercihi size kalmış;ben kalp şeklinde kelepçeli bir kalıp kullandım.
Kalıp ölçüsü 24cm.çapında..ve kalıbın alt kısmını yağlı kağıt ile kaplayın.
Ve pandispanya hamurunuzu kalıba boşaltarak mutfak tezgahına kalıbı çok sarsmadan üç kez vurun,
bunu neden yapıyoruz ,içinde ki havanın çıkması için..
bir önemli husus da fırınınızın ısınmış olması..
175 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika arası pişecektir.
Aceleye getirmeyin ve hemen kapağını açmayın.Fırını kapattıktan sonra fırın kapağının arasına
bir tahta kaşık koyarak pandispanyayı soğutun.
bir diğer önemli husus pandispanyanız pişerken fırının kapağını ilk 25 dakika açmayın.
Pandispanyamız soğuya dursun biz kremamızı yapmaya başlayalım.
Bir tencereye sütü alın ve şeker ilavesiyle orta ateşte ısıtmaya başlayın.
Diğer tarafta un,nişasta ve yumurta sarısını karıştırın.
Kaynamaya başlayan sütten bir kepçe alarak unlu karışıma ekleyin.Ve yavaş yavaş devamlı 
karıştırarak hepsini karıştırın.5 dakika içerisinde krema koyu bir kıvam alacaktır.
Ateşten indirin ve toz krem şanti ile tereyağını ilave ederek el çırpıcısı ile çırpın.
Akışkan,pütürsüz bir kremamız oldu değil mi ?
Bırakın soğusun şimdi..
Soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkarın ve enlemesine üç kat kesin.
Alt tabanı fırın ızgara telinin üzerine yerleştirin.
Her bir katı beyaz krema ile kaplayın.Aralara ,kremanın üstlerine dilim halinde çilekler yerleştirin.
Üst ve yan tarafları da olmak üzere tamamen kremayla kaplayın.
Bu şekilde buzdolabına kaldırın ve 1 saat dinlendirin.
Pastamız dinlenirken biz ganaj çikolatayı hazırlıyabiliriz.
Kremayı bir kaseye alın ve orta ateşe oturtun.Kremanız kaynama noktasına gelinse,
ateşten indirin.Kaynama noktası nedir..kasenin kenarlarında hareketlenme başlar işte bu nokta
kaynama noktasıdır.
Çikolataları küçük parçalar halinde keserek kremaya ekleyin ve birlikte karıştırın.
Karıştırdıkça koyulaşacaktır.Süratlendirmek isterseniz buzdolabına alın ve soğutun.
Ama çırptıkça koyu bir kıvama gelecektir.
Akışkan bir kıvama gelince ganaj çikolata kremamız pastamızı kaplamaya hazır.
Pastayı buzdolabından çıkarın ve tam ortasından çikolatayı boşaltın.Kendiliğinden akarak
yanlarıda kaplayacak ve pütürsüz pırıl pırıl bir katman olacaktır.
Bir yarım saat bu şekilde buzdolabında bekletin.
Artık pastamızın süsleme kısmına geçebiliriz.
Bu iş tamamen kendi zevkinize kalmış.Benim yaptığım gibi çilekleri bütünden
ayırmadan dilimleyebilir ve dizebilirsiniz.
Çikolata cipsler de üzerinde çok şık duracaktır.
Kenarlara ise kalp şeklinde beyaz ve bitter çikolata kullandım.
İşte Çilek Çikolata Aşkı dediğim pastamız servise hazır..
Bir dilim keserek keyfine varın..Umarım memnun kalacaksınız.
Sevgiyle,aşkla yapılan her şey güzeldir..
Afiyet olsun...



0 comments: