KEK-PASTALAR,

üçgen dilimler halinde keklerin tarifi

Şubat 11, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar




ÜÇGEN DİLİM KEK
Her zaman yaptığımız elimizin alışık olduğu ve tarifini akıldan ,göz kararı malzemelerle
hazırladığımız,bazen de ev de ne varsa biraz ondan biraz bundan kattığımız,çok da güzel
olan anneanne yada babaannelerimizden kalma tarifler arasından çıkabilen kek
tarifleri hepimize nostalji yaşatır.
Benim çocukluğumda kek tencereleri vardı;ateş üstüne konularak pişirilen..
Pofuduk koskocaman kekler çıkardı içinden..
Yada çatalla yumurtaları çırparak şekeri eritilmiş,diğer malzemeler eklenerek,
aliminyum tepsilere dökülen ve kare dilimler halinde kesilerek tabağa dizilen.
Çocukluğumuzun lezzetleri sanki bir başka güzeldi yada biz çocukken yediklerimizden
daha fazla tat alırdık.
Bir kek tarifi yazacaksın lafı nerelere getirdin diyeceksiniz belki de,
bazen eski tatları arar olduğumuz zamanlar da işte böyle bir kek çıktı ortaya..
Tepsiye dökerek pişirdiğim keki,önce karelere sonra da üçgen parçalara böldüm.
Haydi biraz daha güzellik katalım deyince de etrafını çikolata sosu ile hindstan
cevizine buladım.
Bu keki ilk kez çocuklar pikniğe giderlerken çok olsun diye hazırladım.
Ama sonuç kırıntısı bile kalmadan yendiği..
Üstüne üstlük tek tek kağıt muffin kalıplarına yerleştirdim.Herkes elinde 
rahat yiyebilsin diye;çok da şık ve yemesi rahat oldu.
Sizde deneyin,
Şimdi tarifine geçebiliriz
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
SOSU:
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
BAŞKA BİR ALTERNATİF OLARAK:
1 paket pişirmeden çırparak hazırlanan çikolatalı tatlı sos diye satılan sosları da hazırlıyarak kullanabilirsiniz.
KENARLARI BULAMAK İÇİN:
1 büyük kase hindistan cevizi
Gelelim nasıl hazırladığıma:
Yumurtaları mikser kabınıza alın ve 2 dakika çırpın az tuz eklerseniz tatlı dengesini
koruruz.
Köpüren ve hacmi büyüyen yumurtalara azar azar toz şekeri ekleyerek
karıştırmaya devam edin.Koyu pütürsüz yoğun bir hale gelince,su ve sıvıyağı 
ekleyebilirsiniz.
Un,kabartma tozu ve vanilyayı bir kase içerisine eleyin.
Karışıma yavaş yavaş yani 3 sefer de elde karıştırarak ekleyin.
Yumurtalı karışımın havasını kaçırmadan,söndürmeden nazikçe..
35x35 tepsinize yağlı kağıt serin ve kek hamurunu boşaltın.
Bu arada fırınınızı 175 derece de ısıtın.
Termostat ayarı tam 175 gösterdiğinde tepsiyi fırına verebilirsiniz.
Fırın ayarlarınız değişken olabileceğinden 30-35 dakika desem de siz kürdan
kontrollü olarak pişirin.
Kekiniz pişti çıkardınız ve iyice soğuttunuz..
Tam soğumazsa keserken parçalanma riski olabilir.Çünkü kekiniz
pandispanya kıvamında olacaktır.
Şimdi kek soğumaya bırakılınca biz sosunu hazırlamaya geçelim..
Küçük bir kaseye sos malzemelerini alarak orta ateşte karıştırarak,
şekerin erimesini sağlayın.Çok fazla ateşte kalmasına gerek yok,şeker erisin yeter..
Yada diğer alternatif paket soslar;üzerinde yazıldığı gibi,pişirilmeden hazırlanan
bu soslar da kullanmaya çok müsait..ve de çok pratik..
Seçim sizin..
Kekimiz iyice soğudu haydi kesmeye başlıyalım ..
Önce kare dilimlere ayıralım ve kareleri de üçgen olacak şekilde keselim.
Hepsi kesildi hazırlandı..hindistan cevizini düz bir tabağa boşaltın.
Çikolata sosunuda bir kaseye alın ve üçgen keklerimizin üç köşesini,
önce çikolata sosa sonra hindistan cevizine bulayalım.
Ben bunları tek tek kağıt muffin kalıplarına yerleştirdim.Sizde benim gibi
yapabilirsiniz.Yerken rahat oluyor,hele ki çocuklar için hazırlıyorsanız..
Şimdiden kolay gelsin..
Sevgiyle kalın,afiyet olsun..

0 yorum: